Ovisoknak mit süssek?
Nálunk szokás a gyerek szülinapjakor vinni az oviba finomságot, amit együtt megesznek a gyerekek és megköszöntik az ünnepeltet.
Van valami javaslatotok, ami egészséges viszonylag, nekik való, finom?
Előre is köszönöm!
én is vmi linzertésztából készült aprósüteményre gondolnék. ezt előre egy nappal be is gyúrhatod (úgyis le kell hűteni a tésztát), és utána mindenféle mintájú szaggatóval különböző alakzatokat tudsz sütni (nekem van pl. csillag, margaréta, nyuszi, tulipán stb.). ha nem akarsz lekvárral ragasztgatni, lehet kapni mogyorós-mazsolás keveréket, abból is lehet bele díszeket nyomni. lehet még a színével is variálni: vaníliás, fahéjas, kakaós.
a gyerekeknek ennyi "varázslat" untig elég, fél perc alatt szét fogják hordani :)
esetleg lehet még sós, mákos, szezámos grissinit is sütni (ez egy ropiszerűség, csak vastagabb).
akármelyiket is választod, gyermeked aktívan tud segíteni az elkészítésében.
Igen, amíg vártam, rájöttem, hogy a keresőt kéne használnom, én is szoktam tanácsolni, úgyhogy kimásoltam a régi kérdésekből recepteket.
Köszönöm nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!