Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ovisoknak mit süssek?

Ovisoknak mit süssek?

Figyelt kérdés

Nálunk szokás a gyerek szülinapjakor vinni az oviba finomságot, amit együtt megesznek a gyerekek és megköszöntik az ünnepeltet.

Van valami javaslatotok, ami egészséges viszonylag, nekik való, finom?

Előre is köszönöm!

2009. dec. 2. 13:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! Kérdezd meg, hogy lehet-e olyan sütit bevinni, amit te sütöttél? Nálunk nem lehet...szigorú szabályok vannak.
2009. dec. 2. 14:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Mi is szoktunk szülinapra sütit vinni az oviba, legutóbb lekvárral összeragasztott linzert sütöttünk. A krémes sütiket nem ajánlom, nehogy véletlenül is valami probléma legyen. Mindenképp valami száraz süti, vagy piskóta, pl.kókuszos.
2009. dec. 2. 14:12
 3/10 anonim ***** válasza:

én is vmi linzertésztából készült aprósüteményre gondolnék. ezt előre egy nappal be is gyúrhatod (úgyis le kell hűteni a tésztát), és utána mindenféle mintájú szaggatóval különböző alakzatokat tudsz sütni (nekem van pl. csillag, margaréta, nyuszi, tulipán stb.). ha nem akarsz lekvárral ragasztgatni, lehet kapni mogyorós-mazsolás keveréket, abból is lehet bele díszeket nyomni. lehet még a színével is variálni: vaníliás, fahéjas, kakaós.

a gyerekeknek ennyi "varázslat" untig elég, fél perc alatt szét fogják hordani :)

esetleg lehet még sós, mákos, szezámos grissinit is sütni (ez egy ropiszerűség, csak vastagabb).

akármelyiket is választod, gyermeked aktívan tud segíteni az elkészítésében.

2009. dec. 2. 14:20
 4/10 anonim ***** válasza:

szia. szerintem ez nagyon aranyos :) :

[link]

ez egy dinnye alakú süti :

[link]

2009. dec. 2. 14:49
 5/10 anonim ***** válasza:
szerintem a muffin,pogácsa is örök befutó:D vagy palacsintatorta diókrémmel,sárgabaracklekvárral,nutellával:) de most,hogy már jön a karácsony is nemsokára,esetleg mézeskalácsot is süthetsz:D boldog szülinapot a kicsinek!!!
2009. dec. 2. 15:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Linzertészta jónak tűnik. Hogy kell csinálni?
2009. dec. 2. 15:19
 7/10 anonim ***** válasza:
írd be a keresőbe.rengeteg van;)
2009. dec. 2. 15:36
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, amíg vártam, rájöttem, hogy a keresőt kéne használnom, én is szoktam tanácsolni, úgyhogy kimásoltam a régi kérdésekből recepteket.

Köszönöm nektek!

2009. dec. 2. 15:42
 9/10 anonim válasza:
Szerintem a Muffin-t is süthetsz Csoki,Narancsos .stb.
2009. dec. 3. 14:58
 10/10 anonim ***** válasza:
a lekvár nélküli linzersütiben az a jó, hogy ha nem fogy el rögtön az egész, fémdobozban napokig eltárolható, sőt, így még akár puhább is lesz. a muffin sajnos, kiszárad.
2009. dec. 3. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!