Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezekből a hozzávalókból mit...

Ezekből a hozzávalókból mit hoznátok össze ebédre?

Figyelt kérdés
Van itthon: rizs, lecsókolbász, sajt (tömlős és lapka), füstölt szalonna, vöröshagyma, fokhagyma, mindenféle fűszer, sárgarépa, spenót, lilakáposzta, ketchup, majonéz, mustár ( dijoni és sima), zöldborsó, zöldbab.

2014. jan. 16. 08:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Írd be ide a készletet, és találsz recepteket:

[link]

2014. jan. 16. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

hali!


a lecsókolbászból, szalonnából, borsóból, répából és zöldbabból össze lehet dobni egy chilisbab ihletésű egytálételt


a sajtokból tudsz csinálni az egytálételhez tejfőlszerű mártást, illetve tudsz csinálni egy mártogatóst, ami nyers répával egy könnyű kis fogás tud lenni


a spenótból, ha leveles és a lilakáposztából és a répából össze tudsz reszelni egy salit


a rizs lehet az egytál körete, vagy tudsz csinálni a zöldekből egy birjani szerű rizibizit

2014. jan. 16. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Sült kolbász párolt káposztával, ha van 1-2 szem krumplid is, az is jó mellé.
2014. jan. 16. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Pirítsd a füstölt szalonnát átlátszóra, tedd rá a hagymát, a foghagymát és a zöldégeket - a spenótot kivéve. Pár percnyi fedő alatti párolás után tedd hozzá a rizst, öntsd fel kevés vízzel. Fűszerezd gusztus szerint.

Amikor a rizs, az apróra vágott káposzta és a répa megpuhult, kész is a köret.

Főzd ki a kolbászt, és ezzel tálald a rizst. Aki akarja, mustárral vagy/és ketcuppel eheti.

A kolbászt félbevágva és beirdalva ki is sütheted lassú tűzön, akkor a rizsre téve nagyon dekoratív lesz!

Ha mindent fel akarsz használni, a kész rizst beleteheted egy tűzálló tálba, és a sajtot rátéve pár percig sütőben sütheted.

A spenótot én eltenném holnapra, kevés foghagymával. Kemény- vagy tükörtojással adhatod, de ha marad még a kolbászból, az is jó hozzá.

2014. jan. 16. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Kolbászból pörköltet, bele főtt rizs, majd ezzel csinálnék rakott zöldbabot. ha nincs tejföl, akkor is finom, bőven betakarva sajttal, de a tömlősből lehet kikeverni tejfölszerűséget is.

Ez annyi alapanyag, hogy sokfélét lehet belőle készíteni.

2014. jan. 16. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Zöldborsófőzelék recésre bevágott sültkolbásszal.
2014. jan. 16. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Spenotos sajtos rizotto, spenotfozelek, csoben sult zoldbab sajttal es rizzsel, sajtpuffancs ketchuppal/majonezzel/mustarral, zoldborsokremleves, repafasirt.

Sult kolbasz kaposztaval/mustarral/ketchuppal, serpenyos kolbaszkarikak szalonnaval/hagymaval es parolt rizzsel,

2014. jan. 16. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!