Tudnátok nekem ajánlani egy olcsó menüsort?
Sziasztok! Egyedül élek itthon és kapok pénzt,elhatároztam hogy spórolni fogok,mert megszeretném becsülni és nem csak ételre költeni.
A számításban benne van (egész hónapra): tej,vaj,kenyér,ketchup + a reggelim az iskolába (párizsi+zsemle)
Marad összesen 13000ft Január 6tól-31ig
Olcsó finom menüsort szeretnék,tapasztalatokat Előre is köszönöm! =]
Hogy van ez? Mit értesz az alatt, hogy a számításban benne van...
A 13 ezer Ft-ból akarod egész hónapra a reggeli-ebéd-vacsit megoldani?Az nem fog menni.
Egyébként a legkiadósabb, ha rizst vagy tarhonyát főzöl, mindkettő kb. 3x-osára dagad.
Most még viszonylag olcsón lehet kapni a krumplit is.
Száraztészta-félét a 100 Ft-os boltban vásárolj, ott a legolcsóbb, igaz hogy nem első osztályú.
Húsok közhül legolcsóbb a máj, majd a csirke-csontos (far-hát-nyak-szárny = rizseshús, húsos tarhonya)
De szinte biztos vagyok benne, hogy egész hónapra ez a pénz nem lesz elég, tehát először nagyon gyorsan keresnék még valami pót-bevétel-forrást!
Egy magamra kellene és és nem eszek túl sokat olyasmiker gondoltam mint pl a borsófőzelék vagy ilyesmik,de hogy mindennapra valami változatos kis menü legyen
És a 13ban amiket felírtam azok nincsenek benne
Hát ez attól is függ miket szeretsz,de pl azzal is spórolhatsz ha a 300ft os bolti kenyér helyett megsütöd magadnak 1 kg lisztet kb 100ft ért megtudod venni az élesztő 50foriint körül egy kis cukor egy kis só és egy kis olaj biztosan akad otthon es kész is sokkal kiadósabb mint a bolti kenyér es ugy ízesíted ahogyan szeretnéd:)
Ételek pl: Hamis gulyásleves
krumplifőzelék
finomfőzelék
bármilyen főzelék
tojásos nokedli
fasírt-ezt elég sokféle zöldségből is el lehet készíteni pl cukkini brokkoli amiket olcsobban meg tudsz venni
csirkemáj-pörköltnek tovább eláll kiadós es adagokban leis tudod fagyasztani ugyan ugy ahogy meg sok más ételt is a főzelékeket is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!