A zselatin és a torta zselé ugyanaz?
Figyelt kérdés
vagy, ha nem akkor zselatint helyettesíthetem torta zselével? köszönöm.2009. nov. 27. 10:26
1/8 anonim válasza:
A tortazselé többnyire ízesített és színes, legalábbis én még csak olyat láttam (piros, vagy sárga, esetleg zöld). A zselatin színtelen és íztelen. Zselatint lehet pl. túrótortába tenni, hogy legyen tartása a túrónak, szépen lehessen szeletelni, ne folyjon szét. Ha mondjuk piros tortazselét tennél bele, lehetséges, hogy a funkcióját ugyan úgy betöltené, csak éppen a színe lenne fura. Ha létezik íztelen, színtelen tortazselé is, akkor az szerintem maga a zselatin, az ugyanúgy jó, csak meglehet, hogy az adagolás más.
2/8 anonim válasza:
nem ugyanaz! én pl csináltam joghurt tortát és nem volt itthon zselatin és torta zselét raktam bele és nem fogta meg úgy mint a zselatin! szerintem nem mindegy!
3/8 anonim válasza:
Nem ugyanaz!a zselatint a tejszínhab "megkötésére" használják,a torta zselét arra,hogy fényesebbé tegye a torta tetejét(pl.gyümölcstorta ill. ostyalapos torta esetén),vagyis díszítésre.Nem lehet egyiket a másikkal helyetesíteni!
4/8 anonim válasza:
Első vagyok. Amit a 2. írt, van benne valami, de pl. a sógornőm csinált túrótortát és csak tortazselé volt otthon és azzal csinálta, rendesen megállt tőle, csak több kellett belőle. A színe viszont undi volt :)
5/8 anonim válasza:
a tejszínhab megkötésére ott a habfixáló, kedves harmadik:)
6/8 anonim válasza:
...milynen "okos" vagy kedves ötödik!:-)
itt nem a habfixálóról van szó...
bocs az OFF-ért.
7/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem ugyanaz. A 'harmadiknak' tökéletesen igaza van. (férjem cukrász)
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2009. dec. 10. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!