Natur vajkrém helyettesítés?
Ha tejfölt és natur tejszínes krémsajtot keversz ki akkor kapsz olyan krémet ami hasonlit a mascarponéhoz :
A tiramisúba még ha hamis akkor sem teszünk vajkrémet .
Én még ilyen receptröl nem hallottam ,de ettöl még lehet ,hogy van.
Van:) itt a recept.
2 zacskó babapiskóta
4 dl feketekávé
1, 5 dl rum
1 doboz natúr vajkrém
17 dkg kristálycukor
3 tojás
3, 3 dl habtejszín
A vajkrémet jól kikeverem a cukorral. A tejszínt habbá verem, egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a
tojások habbá vert fehérjéhez keverem óvatosan.
Egy mély tálba váltva sorozom az alábbiakat: rumos feketekávéba mártogatott babapiskótát (szépen kibélelem a tál alját, erre egy réteg krém jön, majd megint piskóta. Tetejére krém kerüljön. Fél napra hűtőbe teszem, ez idő
alatt a piskóta átpuhul, összeáll a krémmel.A tetejét kakaóporral megszórom.
Több ilyen recept is van, a natúr vajkrémet a mascarpone helyettesítésére írják.
Szerintem a tejfölös vaj nem olyan lesz, a tejföl alapból savanykás, mondjuk én még nem próbáltam. Az sem biztos, hogy ki lehet rendesen keverni vele.
Valóban több natúrvajkrémes recept is van, és jó is a tiramisuhoz ( persze a mascarpone fanok ez ellen nagyon tiltakoznak)de tejfölből és vajból nem lehet vajkrémet kikeverni. A tejföl nem veszi fel a vajat, és tényleg savanykás is lenne.
A natúr vakrémnek nincs semmi savanyú mellékíze, csak kevésbé zsíros, mint a mascarpone. Na meg sokkal olcsóbb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!