Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors, könnyen elkészít...

Milyen gyors, könnyen elkészíthető vacsit főzhetnék ma?

Figyelt kérdés
Kezdő konyhatündér vagyok, ezért valami könnyen elkészíthetőt keresek, olyat,amiből a párom holnap tud vinni ebédre a munkahelyére.Köszönöm az ötleteket!
2009. nov. 24. 16:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
szendvics
2009. nov. 24. 16:49
 2/13 anonim ***** válasza:

Olyat ami holnapig is eláll és nagyon egyszerű is? Mákos / diós tészta? Székelykáposzta?

Sült hús?

3/13 anonim válasza:
Én most pároltam rizst,mellette még fő felkozkázva a hús,sóval,borssal,köménnyel,szóval rizseshús lesz... Nem nagy kunszt,hamar megvan. Esetleg csinálj egy nagy adag hagymás,kolbászos rántottát,vagy bundáskenyeret reszelt sajttal,ha kihül,hidegebben mégfinomabb. Hamar kész van még a milánói,vagy a bolognai is... Tojásos rizs??? Hirtelen ennyi. Üdv!
 4/13 anonim ***** válasza:
Most ez vacsi vagy ebéd lesz,mert vacsira általában az emberek valami könyebbet esznek(hideget...) ebédre meg nehezebbet(kalóriadússat..) Itt: [link] válogathatsz kedvedre;)
2009. nov. 24. 16:50
 5/13 anonim ***** válasza:
Szeletelt karajt,(vagy tarját) befűszerezed,(olaj+só+bors+ételízesítő+fokhagyma),kb 15-20 percet hagyd pácolódni,aztán rakd tepsibe,mindenestől,a lével együtt,alufóliával letakarva süsd 180 fokon míg jó nem lesz.Esetleg a végén fólia nélkül pirítsd rövid ideig.míg megsül,elkészítheted hozzá a krumplipürét,az egész nem több másfél óránál.Savanyúsággal szerintem egész jó kis vacsi :)
2009. nov. 24. 16:52
 6/13 A kérdező kommentje:
Nekem ebéd, mert most értem haza munkából...ezért keresek valami gyorsat...Főttételt, hogy a páromnak ezzel a holnapi ebédje is meglegyen:)Köszönöm a tippeket:)
2009. nov. 24. 16:53
 7/13 anonim ***** válasza:
Sajtos-baconös besamell mártásos spagetti, vagy tojáspörkölt rizzsel/tésztával.
2009. nov. 24. 16:58
 8/13 A kérdező kommentje:
A basamelles spagetti is nagyon jól hangzik:)Le tudnád írni, hogy hogyan készíted ezt a mártást?Köszi:)
2009. nov. 24. 17:04
 9/13 anonim ***** válasza:

Besamel mártás

Hozzávalók:

4 evőkanál extra szűz olíva olaj

5 dkg liszt

1/2 l tej

2 csipet szerecsendió

1 dkg parmezán sajt (reszelt)

Elkészítés:

Vegyünk elő egy edényt és tegyük bele a vajat vagy az olajat, lassú tűzön olvasszuk fel , langyosítsuk fel, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellet (vigyázzunk, hogy ne égessük le). Ezután szakaszosan adjuk hozzá a forró tejet, szintén folyamatos kevergetés mellet és lassú tűz felett. Folyamatos kevergetés mellet kb. 15 percig főzzük. Tegyünk bele egy kis sót és szerecsendiót. A végén adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot.

2009. nov. 24. 17:18
 10/13 anonim ***** válasza:
Besemelles spagettis vagyok, az uccsó választ nem én írtam :) Én úgy szoktam készíteni, hogy olajon megpirítom a bacon kockákat, liszttel csomómentesre keverem az olajat, majd tejjel felöntöm, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzöm, majd reszelt sajtot szórok bele, végül sóval és sok borssal ízesítem. Érzésre készítem, amikor először csináltam, sem mértem ki semmit. Szóval mennyiségeket nem tudok mondani. Aztán a főtt tésztával összekevered az egészet, és tálaláskor még megszórod reszelt sajttal.
2009. nov. 24. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!