Borral készült ételek alkoholosak maradnak?
Eygrészt az elsönek abban tökéletesen igaza van, hogy mivel az alkohol 78 fokon forr, ezért a kész ételben már nem marad belöle semmi.
De ettöl eltekintve: ha egy 5 literes edényben fözöl pörköltet, és teszel bele 2 dl bort (mert többet nem igazán szokás), akkor az még fözés nélkül sem tartalmaz mérhetö mennyiségü alkoholt.
Ennél több alkohol van a gyümölcsökben is.
Szóval semmi baj sem lesz, ha teszel az ételbe bort, ennyitöl egyetlen gyereknek sem lesz baja.
Elvileg!
Csakhogy: amikor a kakast feltettem sütni, és először egy pohárka borocskát öntöttem alá és nem vizet....
Öreg volt, párolódott födő alatt először kb. másfél óráig, gondoltam akkorra úgyis elszáll belőle a bor. El is szállt, kért még vizet is, mire megpuhult ....
de nem tudom, mitől rúgtam be, amikorra végeztem az ebéddel! ???
Ha EGY pohár bortól berúgtál volna, az csodával lenne határos - föként hogy addigra rúgtál be, MIRE megfött az étel, mert ezek szerint akkor még nem is ettél belöle!!!!
Szerintem inkább az ártott meg, hogy a fözés KÖZBEN az üvegben lévö maradék bort szépen magadba töltötted!!!!
Most nagyot tévedtél Utolsó!
Mert az üvegben csak az az egy deci borocska volt, amit kb. másfél hónappal korábban (a fél literes Tokaji Szamorodniból) 3-an már nem tudtunk meginni.
És nem akkorra rugtam be, amikorra készen lett a kakas, hanem amikorra megebédeltem!!!
3-as vagyok!
Az mindegy, hogy lepontoztok 0-ra, de a Kedves Kérdezőnek azért azt tanácsolom, hogy ha kisgyermek is az asztalhoz ül, akkor bizony most felejtse el a boros-pörköltet!
Vagy azért, mert hozzá vagytok szokva!
De nekem teljesen mindegy, gondolj amit akarsz, és én is tudom amit tudok! Részemről a téma lezárva!
Ha valaki csak úgy megiszik EGY POHÁR bort, attól nem rúg senki sem be.
Ha meg órákig fözi, akkor már semmi alkohltartalma sincs, mert a fizika érvényes ilyen esetben is.
Kedves 3-as!
Már majdnem értettem a viccet, amikor leírtad, hogy komoly!
Én már többször voltam így, de annak nyomós oka volt..))
Szoktam főzni baráti társaságoknak, és amikor kérdezik a hozzávalókat, (mondjuk vas, vagy egyéb pörkölt) általában így kezdem:
"Hozzávalók:
-5 liter vörösbor
-csipetnyi só
-a többi adja magát...))"
Szóval nem tudom, mi történhetett, nem vonom kétségbe az igazságtartalmát, de 3 deci bor intravénásan sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!