Csirkeszarnybol milyen etelt keszithetnek gyorsan?
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. 1órás pácolás is jó hozzá : 1 vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
Steak burgonyával finom..
1.: nem tudom honnan másoltad a receptet, de azt a szójaszószt kikkoman-nak hívják, de abban egyetértünk, hogy a világ egyik legjobb japán szójaszósza.
Paradicsomszószos csirkeszárnyak mozzarella sajttal, sima fűszeres pácban ropogósra sütött csirkeszárnyak, mellé hagymás krumpli a sütőben.
A receptet évekkel ezelött kaptam 1 kinai pasitól :
Bocs az elírásért :
Érdekes, erről még nem hallottam.
A Kikkoman a világ vezető szójaszószgyártói közé tartozik, ezért gondoltam hogy erről lehet szó:
Persze hogy jó sütőben is, a krumplival együtt sütve.
De én nagyon szeretem (egy szárnyát 3 felé vágva) rizseshúsnak is!
Egy egyszerű paprikás-krumplit is fel tud dobni, helyesebben felteszed a szárnyát pörköltnek, amikor már félfövésben van, egy kicsit felhígítod a levét, beledobálod a hasábbra vágott krumplit. Van aki még egy tojásból picike nokedlit is belefőz!
Felséges hétfői kaja, ecetes uborkával, salátával kitűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!