Mondanátok süteményrecepteket amik közepesen könnyűek?
Eddig csak muffint csináltam - csokisat, és dupla kávés csokisat, de meguntam, és fájdalmas emlék köt a muffinhoz..:( viszont sütni szeretek továbbra is, ezért várok ötleteket. Gondolkoztam a kenyér sütésen is, de bonyolultnak találom a receptjét.
19/L
Én amolyan hobbi sütéseket csinálok, de a környezetem szerint egész jók. Poharasakat csinálok, tehát egy vizespohár a mérőedényem, kb 2 decis.
Itt az egyik
3 pohár rétesliszt
3 pohár darált keksz
3 tojás
2 tasak sütőpor
Másfél pohár dió, mák, vagy mandula (értelemszerűen egyszerre csak egy)
3-4 ek. cukor (ez függ attól, hogy mennyire édes a keksz)
1/2 tk. só
1/2 ek. rum aroma (dióshoz)
Elkészíteni nem nagy kunszt, az egészet a fent leírt sorrendben összekevered, ha valamit kevésnek, vagy soknak találsz, magad ízlése szerint adagolod. Ha kész, hagyod kicsit állni, addig is egy tepsibe sütőpapírt, vagy alufóliát terítsz és szépen oszlasd el benne a tésztát. 200 fokon kb. elkezded sütni, közben pedig néha megbököd, mert előfordul, hogy felpuffad. A tészta nagyságánál nagyobb lesz a süti, mert a sütőpor felhúzza, szóval így válassz tepsit.
Remélem segítettem.
Kenyér sütéshez egy nagyon könnyű,és szuper recept :) :
Kell hozzá egy jénai,vagy vasedény,a lényeg,hogy legyen fedele !
A hozzávalókat így tedd bele egy edénybe : (bögre alatt nagyobb bögrét értek )
1 bögre langyos víz
1 élesztő (vagy fél csomag instant )
1 ek. olaj
2 teáskanál só
2 bögre liszt ( Én az egyik bögre felébe szoktam tenni rozslisztet ,nagyon jó ízt ad neki )
Össze kell keverni ezt az egészet ,majd hagyni egy pár órát. Én úgy addig szoktam,amíg a duplájára nem kelt.
20 percig előmelegítem a sütőt az edénnyel együtt (fedő legyen a tetején ! ) olyan 220-230 fokon kb. Ha letelt az idő,jó lisztes felületre borítom a tésztát,lenyomkodom ,behajtom két oldalról,felülről,megfordítom,és csak "beledobom" a forró edénybe . Fedővel 35percig sütöm,fedő nélkül még 15-20 percig . Hagyni kell kihűlni egy kicsit ,és lehet is enni a finom ropogós kenyeret :) Remélem segítettem ! ;)
En az elesztos tesztakat meg hagynam, probalkozz egyszerubbekkel.
Pl. Dios linzerviragok, almas pite, turos pite, intelligens kremes, sacher torta, brownie, cookie, tejespite, retesek bolti lapbol, repatorta.
francia krémes. Ne ijedj meg. Azt hittem, nehéz. DE NEM.
Csak 2 lapot kell sütni, a krémet meg lehet dr. oetker francia krémes porból. (350 Ft). A máz is megvan 10 perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!