Szárazkenyérből receptek?
Kockára vágod, zománcos tepsiben a sütőben megpirítod. Rántott leves-alapba leves-betétként szokták.
Ami így nem fogy el, azt összetöröd, ledarálod, lesz belőle zsemlemorzsád.
Kockára vágva le is fagyaszthatod, így bármikor készíthetsz belőle zsemlegombócot, vagy akár piríthatod is.
de a kész gombóc is fagyasztható, csak elő kell alkalomadtán venni.
Ha sütőben csontra szárítod, morzsának is lehet darálni.
Bundáskenyérnek, melegszendvicsnek , pirítósnak is elhasználhatod egy részét.
Tepsis bundáskenyeret is csinálhatsz belőle.
A szeleteket felvert fűszeres tojásba mártod, és kis vajjal kikent tepsibe rakosgatod. tetejét bőven megszórod reszeltsajttal és pirulásig sütöd.
Gazdagabban: a sajt előtt lehet rá szórni maradék felvágottat, vékony hagymakarikákat is.
Kockára vágva, kecsappal, majonézzel, savanyúsággal kiadós vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!