Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérpirító nélkül hogy...

Kenyérpirító nélkül hogy csináljak pirítóst?

Figyelt kérdés

Nincs kenyérpirítónk,de pirítóst szeretnék.

sütőben nem jó?Vagy ott csak kiszárad?


2013. okt. 11. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a koliban úgy csináltuk, hogy a serpenyőt felforrosítottuk és minden zsiradék nélkül beletettük a kenyeret. ekőször az egyik felét pirítottuk majd a másikat. Majdnem olyan mint a hagyományos piritós.


Nekem kiszáradt sütőben, de lehet csak azért mert túl sokáig hagytam bennt.

2013. okt. 11. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Serpenyőben csináld, ahogy az első írja. A sütőben valóban kiszárad.
2013. okt. 11. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
En nagyon szeretem serpenyoben. Olajspriccelovel fujok a kenyer mindket oldalara egy nagyon keves olivat es rateszem a forro serpenyore. De persze ugy is lehet,hogy mindket oldalat megkened margarinnal vagy vajjal es ugy teszed serpenyobe. En ugy tapasztalom,kell egy minimalis zsiradek, az ize es az szarassaga szempontjabol is. Ha kesz,nem kell ujravajazni.
2013. okt. 11. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Vettem lángelosztót külön erre a célra, felmelegszik, ráteszem a kenyeret, percek alatt fordítom és kész.

A szomszéd-csajnak öntött vasból van, az jobb, mint amit én kaptam (telelapos lemez), de a célnak megfelel egyik is, másik is!

2013. okt. 11. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

[link]

[link]


Ilyenjeim vannak a gázon,az egyik öntöttvas,sosem tudtam semmire használni.

Az erre alkalmas lenne akkor?

2013. okt. 11. 10:26
 6/9 anonim ***** válasza:
szerintem igen alkalmas
2013. okt. 11. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A serpenyős megoldás a legegyszerűbb, de természetesen sütőben is meg lehet csinálni. Jól fel kell forrósítani, hogy ne száradjon, hanem piruljon. Folyamatosan kell figyelni, hogy időben kivedd, különben csak száraz kenyered lesz.
2013. okt. 11. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Az alkalmas, amelyik tömör. De főzéskor is tedd rá ezeket a láng fölé, mert jobban eloszlik a gáz, hamarabb kész az étel, és kevesebb gáz fogy.
2013. okt. 11. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Így van! Nekem az a fajta van, amit a 2.-ik linken mutattál. A szomszédomban az 1. link. Akármelyik jó és percek alatt készen van rajta a pirítóskenyér.


Igaza van a másik hozzászólónak, főzés közben is nagyon jó, különösen, amikor olyan lassú tűzön rotyogtatós kaját főzök, pl. pörköltek, húsleves és hasonlók.

2013. okt. 11. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!