Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemájból mit készíthetnék?

Csirkemájból mit készíthetnék?

Figyelt kérdés
Hagymás, resztelt és rántott változaton kívül. Köszönöm!
2009. nov. 7. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Lecsós máj, májkrém.
2009. nov. 7. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Süsd meg csak úgy zsírban/olajban,fűszerekkel,aztán göngyöld baconbe,és süsd még egy kicsit sütőben.Fincsi :)
2009. nov. 7. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Csirkemájas palacsinta,erdei gombamártással:

A májat kapard össze késsel,fűszerezd borssal majorannával,vágj apróra hagymát és pirítsd meg olajon üvegesre,dobd rá a májat és süsd meg,majd a végén sózd meg.

Süss sós palacsintákat,töltsd bele a májat,hajtogasd négyszögletesre és panírozd be,liszt tojás,morzsa,majd forró olajban süsd ki.

Készíts hozzá gombamártást.Bacont is csíkozz bele.

Nagyon finom,Remélem tetszik.

2009. nov. 7. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Piríts le egy fej vöröshagymát, és a májat dobd rá. Jól borsozd meg, mehet rá majoranna, és 1 kávéskanál pirospaprika, és egy kis víz, hogy ellepje. Párold meg benne, ha puha, sózd meg. Ha kell, tegyél hozzá még vizet, hogy legyen jól leve. Aztán az egészet habard be 2 evőkanál liszttel kikevert 2 dl főzőtejszínnel, és forrald össze. Isteni finom. Tálalhatod rizzsel, vagy akár főtt tésztával is.
2009. nov. 7. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia előző! A gombamártást is leírnád? Köszi.
2009. nov. 7. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13:38

A 13:25-ös vagyok.

Itt a gombamártás receptje:

1 nagy fej vöröshagymát,2 gerezd fokhagymát vágj apróra , bacon szalonnát csíkozd fel ezeket píritsd olajon üvegesre,majd sózd,borsozd,2 mokkáskanál pirospaprika végül a cikkekre vágott gomba,az egészet párold össze,amint kiereszti a gomba a levét és felére összeesett be lehet habarni tejszínes habarással,2 dl főzőtejszínhez én 1 púpos evőkanál lisztet teszek,a végén pedig apróra vágott petrezselymet teszek bele. Az ínyencek fél-1 dl száraz fehérbort is önthetnek bele.Jól össze kell forralni,akkor jó a sűrűsége,ha belemártod a kanaladat és a mártás szépen bevonja.

Sok sikert hozzá és jóétvágyat :)

2009. nov. 7. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

13:25-ös vagyok a legfinomabb akkor lesz ha vegyeses van benne a gomba: csiperke,róka,vargánya.

Persze sima fehér és barnacsiperkével is kitűnő.

Csak a róka és vargánya gombának karakteresebb az ízük :)

2009. nov. 7. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Végülis a 13:29-es lett a nyerő.

2009. nov. 7. 14:21
 9/11 anonim ***** válasza:

13:50*es!

Nagyon köszi, biztosan nagyon fini lesz! Ki is fogom holnap próbálni! Puszi!

2009. nov. 7. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű és finom a baconos csirkemáj. A csirkemájat borsozd, majorannázd és tekerd körbe bacon szelettel. Rakd bele jénaiba, vagy tepsibe. Lefedve kb 20 percig süsd, utána fedő nélkül piritsd kicsit. Hamar megvan és isteni. Jó étvágyat! :)
2009. nov. 11. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!