Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lehetnek a delikátban...

Mitől lehetnek a delikátban pici kukacok?

Figyelt kérdés

Tegnap főztem egy kis húslevest,és raktam a delikátból bele.

Most vettem észre,hogy az utolsó tál levesbe egy kukac van.

Kiborítottam egy tálba az összes delikátot és volt benne jó pár kukac,hogy fejlődnek ezek ki és lesz-e tőlük bajunk?

Tegnap mikor megfőtt a leves az egész család evett belőle,lehet tőle valami bajunk?Gyerekek is ették.

2013. szept. 22. 15:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Jó étvágyat!

Nézd meg a szavatossági időt!!!!

2013. szept. 22. 15:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Én a liszttel jártam ugyanígy. Olvastam, hogy ezek a bogarak a nedves meleg párás levegőn szaporodnak. És szeretik a por állagú fűszereket. Ha valamit elleptek, vagy dobd ki, vagy le kell fagyasztani, utána átszitálni. Szerintem nem veszélyesek, csupán elég gusztustalan látvány. Én 1 kiló lisztet dobtam ki. Azóta ha veszek is, csak hűtőben tartom.
2013. szept. 22. 15:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez élelmiszermoly ,illetve a kukacokból azok lesznek. alaposan nézz át mindent, mert még paprikába is belemennek, szóval minden létezőt a konyhaszekrényben. liszt, búzadara,morzsa... stb. valószínüleg mindenbe belement, ezeket ki kell dobni. a szekrényt alaposan kifertőtleníteni, domesztos vagy ecet is jó.

tartókat szintén alaposan kimosni.

Lehet elenne tenni, én is mástól hallottam és azóta mindig bent van a konyhaszekrényben a BIOSTOP élelmiszermoly csapda.DM-ben, Rossmannban lehet kapni.

a röpködő dögök ragadnak rá, mileőtt még m belepetéznének a dolgokba.

2013. szept. 22. 16:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja , és semmi köze a szavidőhöz, a legfrissebbe is belemehetnek...Bárki járhat így szerintem, mint ahogy én is .

(a gyerekem a koleszból hazaköltözött, és pl dióval hozta haza anno, és mire észbekaptam tele volt minden molylárvákkal )

ha pókhálószerű valami van liszten pl vagy morzsán, akkor tuti, hogy már volt "látogatója "

2013. szept. 22. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!