Ha így készítem a kenyeret jól fog sikerülni?
Alapvetően rozskenyeret szeretnék sütni, otthon, sütőben. A boltiakban minden van, szinte szó szerint... Otthon egészségesebbet tudok készíteni és személyre szabottabbat. :) Remélem.
A netes receptek annyira nem jöttek be, amiket eddig olvastam, volt sok.
Ezért kicsit utána olvastam és azt találtam ki, hogy a következőkből sütném a cipót.
25 dkg tk. rozsliszt
15 dkg tk. búzaliszt ( a sikér tartalma miatt)
10 dkg zabpehelyliszt
só
cukor
víz (amit felvesz)
5 dkg élesztő
(esetenként magok)
Kelt tészták sütésében jártas vagyok, de azért nem szeretném kidobni a végeredményt, mert kenyér sütésben nincs tapasztalatom.
Mit gondoltok a fent leírt receptről? Jó lehet így?
Tk búzaliszt helyett bl 80-as kenyérlisztet tegyél bele. A tk liszt ne legyen több az összes lisztmennyiség felénél.az élesztő meg legyen 10 gramm.
De nézz szét limara blogján, millió féle kenyérrecept van.
DE én nem szeretnék fehér kenyeret! Nem színezni akarom rozzsal a kenyerem, hanem azt szeretném fő összetevőnek.
Lehet simán csak rozsból is sütni, de az túl tömött, ezért szeretném keverni, meg ugye sikér tartalma sincs...
Fele-fele arányban, főleg ha csak tk. lisztet használsz nehéz lesz jó és laza kenyeret sütni. Ehhez már kovászt kellene csinálni és azzal plusz élesztővel keleszteni. Elég sokat kísérleteztem ezzel, de a végén maradtam a félbarna kenyérnél.
Innen sok ötletet meríthetsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!