Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha így készítem a kenyeret...

Ha így készítem a kenyeret jól fog sikerülni?

Figyelt kérdés

Alapvetően rozskenyeret szeretnék sütni, otthon, sütőben. A boltiakban minden van, szinte szó szerint... Otthon egészségesebbet tudok készíteni és személyre szabottabbat. :) Remélem.

A netes receptek annyira nem jöttek be, amiket eddig olvastam, volt sok.

Ezért kicsit utána olvastam és azt találtam ki, hogy a következőkből sütném a cipót.

25 dkg tk. rozsliszt

15 dkg tk. búzaliszt ( a sikér tartalma miatt)

10 dkg zabpehelyliszt

cukor

víz (amit felvesz)

5 dkg élesztő

(esetenként magok)

Kelt tészták sütésében jártas vagyok, de azért nem szeretném kidobni a végeredményt, mert kenyér sütésben nincs tapasztalatom.

Mit gondoltok a fent leírt receptről? Jó lehet így?


2013. szept. 22. 09:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Tk búzaliszt helyett bl 80-as kenyérlisztet tegyél bele. A tk liszt ne legyen több az összes lisztmennyiség felénél.az élesztő meg legyen 10 gramm.

De nézz szét limara blogján, millió féle kenyérrecept van.

2013. szept. 22. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Ebben az arányban nem sikerülne? Muszáj, hogy fele rozs legyen? :/
2013. szept. 22. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Inkább a fele se legyen rozs! Én 70 dkg lisztből szoktam kenyeret sütni és ha rozsosat csinálok, akkor ebből 10-15 dkg a tk. rozsliszt, a többi finomliszt. Ehhez a mennyiséghez egy fél élesztőt (2,5 dkg) használok. Szóval, a fél kilóhoz az 5 dkg élesztő túl sok lesz!
2013. szept. 22. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

DE én nem szeretnék fehér kenyeret! Nem színezni akarom rozzsal a kenyerem, hanem azt szeretném fő összetevőnek.

Lehet simán csak rozsból is sütni, de az túl tömött, ezért szeretném keverni, meg ugye sikér tartalma sincs...

2013. szept. 22. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Fele-fele arányban, főleg ha csak tk. lisztet használsz nehéz lesz jó és laza kenyeret sütni. Ehhez már kovászt kellene csinálni és azzal plusz élesztővel keleszteni. Elég sokat kísérleteztem ezzel, de a végén maradtam a félbarna kenyérnél.

Innen sok ötletet meríthetsz:

[link]

2013. szept. 22. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!