Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen köretet készithetnék a...

Milyen köretet készithetnék a tegnapról megmaradt hajába főtt krumpliból?

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Majonézes krumpli:)
2009. nov. 5. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én még régebben németországban ettem ilyet (bratkartoffel-nek hívták, de lehet, hogy nem jól írom a nevét). hagymát pirítottak kis olajon, és ebbe bele-félkarikázták a főtt krumplikat, kicsit lepirították az egészet, sóval borssal ízestíve: ISTENI!!

de lehet valami pikáns fűszerrel is, amilyet szerettek, biztos csak még javítana az amúgy is fenomenális összhatáson. jó étvágyat!

2009. nov. 5. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Készíthetsz ecetes-hagymás salátát is belőle.Ez a mostani influenzás időkben nagyon jó.Karikára vágod a krumplit és a vöröshagymát.Ecetes saláta levek készítesz,és összekevered a krumplival.Ha szeretitek jó bele a még a tejföl.
2009. nov. 5. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egytálételt készítettem belőle, gyors rakott krumplit.

Jénaiba belekarikáztam a krumplit, császárszalonna-darabokat (vagy sonkát) terítettem rá, meglocsoltam tejföllel és sajtot reszeltem a tetejére. Mikróban grillen megpirítottam, isteni volt!

2009. nov. 5. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, a 2. válaszadótól kérdezem:

aztán az egészet összekevered (igy a krumpli törik), vagy pedig óvatosan forditod a krumplit?

2009. nov. 5. 09:46
 6/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok: óvatosan forgatom a krumplit (nem kell túl sűrűn, ott a szakács néha rázta a serpenyőben, mint a tvben főzős műsorokban islehet ilyet látni: meglódítja, és egy mozdulattal átforgatja a krumplit), de azok lesznek a legfinomabb szemek, amik kicsit megpirulnak az edény alján!

ott kint olyan krumpliból csinálták, amit főtten vákuumcsomagolásban lehetett kapni, és amikor szeleteltük nem omlott szét a krumpli, kicsit keményebb volt (házilag nem főzöd meg teljesen).

2009. nov. 5. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
még mindig a 2. vagyok: pontosítok, mert asszem nem jól írtam. szóval én egy olyan széles fa eszközzel "kevergetem" néha. alányúlok, és átforgatva arrébb teszem (szóval nem egyesével kezelem a krumplikat). az nem csökkenti az élvezhetőségét, ha kicsit lemorzsolódik a krumpli széle.
2009. nov. 5. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
krokett
2009. nov. 5. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
kipróbáltam a második válaszadó receptjét. másoknak is ajánlom. hagymát üvegesre piritottam olajon, majd beletettem a kockákra vágott krumplit. födő alatt piritottam. a darabok, amelyek leváltak a krumpliról, jól megpirultak. megsóztam, borsoztam, viszont kétszer is öntöttem hozzá olajat, mert akkor csak égett volna. de finom volt. köszi a válaszokat.
2009. nov. 6. 20:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!