Milyen köretet készithetnék a tegnapról megmaradt hajába főtt krumpliból?
én még régebben németországban ettem ilyet (bratkartoffel-nek hívták, de lehet, hogy nem jól írom a nevét). hagymát pirítottak kis olajon, és ebbe bele-félkarikázták a főtt krumplikat, kicsit lepirították az egészet, sóval borssal ízestíve: ISTENI!!
de lehet valami pikáns fűszerrel is, amilyet szerettek, biztos csak még javítana az amúgy is fenomenális összhatáson. jó étvágyat!
Én egytálételt készítettem belőle, gyors rakott krumplit.
Jénaiba belekarikáztam a krumplit, császárszalonna-darabokat (vagy sonkát) terítettem rá, meglocsoltam tejföllel és sajtot reszeltem a tetejére. Mikróban grillen megpirítottam, isteni volt!
köszi a válaszokat, a 2. válaszadótól kérdezem:
aztán az egészet összekevered (igy a krumpli törik), vagy pedig óvatosan forditod a krumplit?
2. vagyok: óvatosan forgatom a krumplit (nem kell túl sűrűn, ott a szakács néha rázta a serpenyőben, mint a tvben főzős műsorokban islehet ilyet látni: meglódítja, és egy mozdulattal átforgatja a krumplit), de azok lesznek a legfinomabb szemek, amik kicsit megpirulnak az edény alján!
ott kint olyan krumpliból csinálták, amit főtten vákuumcsomagolásban lehetett kapni, és amikor szeleteltük nem omlott szét a krumpli, kicsit keményebb volt (házilag nem főzöd meg teljesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!