Aki használt már ilyet azoktól kérdezném, hogy könnyű vele dolgozni? Nem törik vagy ragad? Szépen lehet belőle formát is készíteni anélkül, hogy megrepedne?
Van esetleg olyan fondant boltban, amit már csak nyújtani kell?
Erre gondoltam, ez fondant lesz ha a leírás szerint teszek hozzá vizet vagy ez két különböző dolog?
2013. szept. 17. 14:23
2/10 anonim válasza:
Szerintem az Oetker semmire nem való. Ilyen folyós állaga lett, majd lepergett száradás után. Meglepett mert minden más receptje teljesen jó. Inkább a fondant vagy a marczipán
2013. szept. 17. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem ezt nevezik fondantnak? Lehet kapni valamelyik nagyáruházban fondant? Már próbáltam házilag csinálni, de nem sikerült, nem tudtam formázni, tört és repedt lett a torta is, meg a figura is.
2013. szept. 17. 14:43
4/10 anonim válasza:
Én vettemilyet, de pénzkidobás volt. Én nagyon nem ajánlom.
2013. szept. 17. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Én rózsákat formáztam belőle a tortára,nekem bevált :)
2013. szept. 17. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
A Dr Oetker nem jó, nagyon nem jó. Én házit használok, igaz hogy nem elsőre sikerült nekem se, de nagyon könnyű elkészíteni és használni is. Ha mégsem akarsz vele bajlódni természetesen kapható készen is fondant, de nem a sarki kisboltba..Cukrászboltokban (értsd cukrász ellátó nagyker) vagy az interneten. Nem olcsó, és plusz költség a postai díj is, de akár 2 nap alatt megérkezik.Keresd úgy hogy Formix vagy Unidec vagy csak egyszerűen fondant. Sőregi, Tortissimo, Édes ízek, Glazur shop, Sütidekor...ilyen oldalakon nézelődj.
2013. szept. 17. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm a válaszokat.
2013. szept. 17. 20:30
8/10 anonim válasza:
Végre, tudnék puncstortát készíteni ami a kedvencem ez vajon mennyire elég? vagy hasonlót tud valaki mondani? ami puncstortához jó szóval folyékony
Igen, ez folyékony fondánhoz való.Nagyon egyszerű, sokkal könnyebb elkészíteni mint a hagyományos cukorszirup főzéssel.szerintem legalább 2 torta teljes behúzására elég, de ha csak a tetejére akkor meg négyre is.alapból fehér lesz.
2013. szept. 18. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 A kérdező kommentje:
Kedves 88 % -os válaszoló!
Leírnád a bevált fondant receptedet? Mit csináljak, hogy ne törjön, repedjen és ragadjon is? Vagyis hogy könnyű legyen dolgozni vele? A díszítő részt szeretném színezni is, ezzel kapcsolatban is szívesen fogadom a tanácsokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!