Csirkecomból "aprítva" valami finomságot?
1. Csirkecombot minden további nélkül lehet CSAK késsel-villával enni, a kezedre semmi szükség hozzá.
2. Ha nem akarod egészben, akkor vágd darabokra és készíts belöle rizseshúst, akkor ugynazt eszed, amit szerettél volna, csak nincs benne csontos rész.
Ha a "nyeles"-husi, akkor a nyelét be tudod egybesütés után tekerni alufóliába, és akkor már nyugodtan megfoghatod!
Egyébként, ha ledarabolod a csontról, és:
- apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, és a husit sóval, borssal beleforgatva, födő alatt puhára párolod benne. Lesz az alján a hagymából egy kis szaft, ezt tudod a rizi-bizire szedni. Ez kb. olyan lesz, mint a borsos tokány
- csíkokra vágod a husit, lisztbe-forgatva hirtelen kisütöd, majd félre teszed. Kevés zsírba beleforralsz: tejfölbe/tejszínbe símára kavarsz lisztet + zúzott fokhagymát + borsot, ezt bele a zsírba, kevés vízzel tudod hígítani aláng felett, majd a husit visszapakolod bele, összerotyog és kész = fokhagymás-tejfölös mártás
- ha a tejfölbe reszelt sajtot kavarsz és ebbe a mártásba rakod vissza a megsütött husit
- lecsó-alapot készítel = hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot összepárolsz, abba megy vissza a megsütött husi.
Ezeket a szaftokat tudod szedni a rizi-bizire
Munkahely, munkakörülmények és kollektíva függő. nyilván, ha banki alkalmazott vagy, vagy bármilyen ügyfelekkel foglalkozó munkaköröd van, akkor nem előttük fogsz ebédelni , még "aprítva" sem.
ha van un. kiskonyha, ahol mikro és minden felszerelés megvan ahhoz, hogy nyugodtan elfogyaszd az ebédedet, akkor szerintem a csontos csirkecombbal sem lehet gond.Kés villa, olló... :)
ha pedig az étkező helyiségben is zseníroz valami , vagy esetleg az irodában, ahol dolgozol, akkor a kollektív szellemmel lehet gond.
( én sem szívesen jártam az étkezőbe, mert egyrészt sorban állás volt a mikrónál, másrészt ez idő alatt folytak a pletykapartik... )Napközben, amikor időm volt hazai szendvicset ettem az irodámban, este pedig szintén hazai főtt ételt otthon.
A csirkecombot pedig valóban ki lehet csontozni egy pillanat alatt nyersen is, és csíkozva,kockázva sütni, bármilyen szósszal feldobni.
de csonttal együtt megsütve, majd utána felszeletelve, "aprítva" is ugyanerre az eredményre juthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!