Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi egy jo háziszilvalekvár...

Mi egy jo háziszilvalekvár ismérve hogyan készited el?

Figyelt kérdés
2013. szept. 4. 09:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem csináltam még : de a dédim mindig azt mondta ,az jó szilva lekvár amit üstben főznek : 6-8 órán át ,nagy mennyiségben ..

Sütőben készült lekvár nem lekvár..

2013. szept. 4. 10:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Megdarálom a szilvát, teszel hozzá cukrot és fahéjat. Tepsibe rakom és a sütőben addig főzöm alacsony lángom, amíg elég sűrű lesz.

Kell hozz 3-4 óra, de így nem kell mellette állni, kavargatni, nehogy leégjen. A sütőben azért ritkán megkeverem, hogy egyenletesen süljön.

2013. szept. 4. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Első: én is már dédimama vagyok, és anyám és anyósom is sütőben főzte a szilvalekvárt.

Sőt: Courths Mahler is így írja a Szilvalekvár és vörös rózsák c. könyvében.

Ugyanolyan jó a lekvár sütőben is, mint üstben. Csak sütőben nem fog soha leégni.

2013. szept. 4. 10:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Jó érett(de nem rohadt) szilvát negyedelem, nagy lábosba rakom, előveszem a türelmemet és főzöm, főzöm, főzöm. Legutóbb 2 napig. Szétfőli a héját, így nem turmixolom és ha nagyon édes a szilva cukor nélkül is édes lekvár lesz belőle, ami ideális fogyókúrához vagy cukrosoknak. Azért főzöm sokat, hogy sűrű legyen, mert ugye a plusz cukor sűrítené be. Így sosem lesz olyan kemény lekvár belőle, kicsit hígabb marad, de nagyon finom.

Forrón, tartósító nélkül rakom el. 3 éves üvegjeim is vannak, egy se romlott meg.

2013. szept. 5. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!