Egy ebéd elkészítése általában mennyi idő?
Hát ez tényleg nagyon attól függ, mit főzöl. Valamelyik nap zöldborsófőzeléket készítettem konzerv babból, kevesebb mint 10 perc volt.
Az átlag egyébként fél-másfél óra között van, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit kell szöszölni vele, mert van egy csomó, amit előkészítesz mondjuk 20 perc alatt, aztán egy óra, amíg megsül a sütőben, ez alatt értelemszerűen mással foglalkozhatsz.
1.
"zöldborsófőzeléket készítettem konzerv babból"
Azt meg hogy? :-)
Előző vagyok, olyan jót nevettem, hogy a feltett kérdésre már nem is válaszoltam:
Pl. felteszem a nokedli-főzéshez a vizet, amíg az felforr, pontosan annyi idő alatt meg lehet kavarni a nokedli tésztát. Utána már csak percek kérdése, és meg is főtt.
Mindig azt a kaját rakd fel először főni, aminek a leghosszabb a főzési ideje, pl. húsleves, vagy pörkölt, vagy a sütőbe bedugod a tepsi husit, hadd süljön. Utána már van időd, hogy pl. krumplit pucolj körethez, és hasonlók.
A paprikás-kumpli is készen van cca fél óra alatt, de a húsleves, pörkölt/sült, rántott husi + köret bizony elviszi sokszor közel 3 órát is, ha pl. marhahúsból van. Sertésből elég a 2,0-2,5 óra, de a csirke-máj is készen van kb. fél óra alatt.
A palacsinta-tésztát is megkavarod 10 perc alatt, de a mennyiségtől függ, hogy mennyi idő alatt tudod kisütni. Ez esetben pl. biztos, hogy amíg az egyik palacsinta egyik oldala sül, addig az előzőbe a tölteléket bele tudod símogat. A serpenyőben levőt megfordítod, és amíg az az oldala is megsül, az előzőt fel tudod tekerni! Érted, ugye?
Tehát valóban attól függ, mit készítel, hogyan osztod az idődet, a gyakorlat majd hozza egyik idő-spórolást a másik után. Fogj hozzá bátran, menni fog az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!