Mit süssek az ilyen formában?
Kaptam ,de nincs receptem....van valami jó kis recepted amit szivesen megosztanál velem?
Szia! Én is ilyen gondban voltam, de aztán neten találtam egy csomót :)
Néhány:
American Apple pie
Tészta:
300 g liszt
1 evőkanál cukor
1 csipet só
175 g puha vaj
6 evőkanál (jeges) víz
Töltelék:
1 kg alma
115 g cukor
50 g barna cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom, leve és héj
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
A tésztához összekeverjük a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta. Ezután hűtőbe tesszük.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat lisztet összekeverjük egy tálba összekeverjük és hozzáadjuk az almát.
Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formátát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután hozzáadjuk az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához.
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.
Pite alaprecept:
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl liszt
5 dkg vaj vagy margarin
Fél kiskanál só
3 evőkanál hideg víz
A lisztet, sót összekeverjük. Innentől fontos, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzen a vaj a kezünkkel.
Adjuk hozzá a vajat, és késsel, esetleg keverőgéppel, pl. tálas mixerrel dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a vizet, és egy villával dolgozzuk össze. Úgy tűnhet, hogy még kell hozzá víz, pedig nem. Gyorsan formázzunk cipóvá, tegyük tálba, fedjük le, és legalább fél órára, még jobb, ha több időre, tegyük hűtőbe.
Felhasználás előtt vegyük ki a tésztát a hűtőből, hagyjuk kicsit megenyhülni, hogy a tészta még hűvös, de már nyújtható legyen. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 30 cm átmérőjű körformára. A formára nyújtott tésztát tekerjük a nyújtófára, és a nyújtófáról engedjük bele a 22-23 centiméter átmérőjű pie formába. Béleljük ki a tésztával a formát, a tészta fusson fel a forma oldalán is.
A tészta szélét sodorjuk meg, vagy csipegessük formára.
A tésztát recepttől függően elő is süthetjük, ekkor tegyünk a közepére, a töltelék helyére száraz babot, amit sütés után majd kiöntünk belőle. 220 fokon 15-20 percig sütjük.
Ez nem gyümölcstorta forma!
Ez pitékhez való.:)
Szia!
Süthetsz benne póréhagymás,tejszínes,márványsajtos lepényt.A tésztája egyszerű vajas tészta(ezt vehetsz is).A formát kivajazod,kibéleled a vajas tésztával,megkened tojás fehérjével.A krém :kicsi vajat megolvasztasz rá rakod a szeletekre vágott póréhagymát,ráöntöd a tejszínt(ebbe keverj el 2 tojássárgáját,egy fél kávéskanál sót,borsot,egy-két evőkanál lisztet)Amikor kezd besűrűsödni hozzá adod a márványsajtot(ha nem elég sűrű rakj hozzá keményítőt),majd a krémet ráöntöd a tésztára és megsütöd.Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!