Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Agyag köcsögben hogyan kell a...

Agyag köcsögben hogyan kell a szilva lekvárt eltenni?

Figyelt kérdés

Kaptunk 2 nagy agyag köcsögöt : szilva lekvárt szeretnék bele rakni : Régen a dédim rakott így el lekvárt amiből késöbb : sütő lekvár lett .Sajnos ő már nem tudja nekem elmondani.. Ilyet szeretnék eltenni ,de sajnos nem tudom ,hogy van e valami trükkje ..

Köszönöm ..


2013. aug. 31. 09:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy kell eltenni, mint az üvegbe. Tiszta legyen a köcsög,a tetejére celofánt vagy sütőpapírt rakj, és rakd száraz dunsztba.
2013. aug. 31. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az 1-es írja!

Először a kétrétegű celofán legumizva, majd arra tegyél sütőpapírt, vékony kötöző-zsineggel alaposan körbetekerve, és masnira-kötve. Dunsztban kihűl és utána mehet a stelázsira! :))))

2013. aug. 31. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem kötekedésből, de nem agyag köcsög! Az agyag az a földszerű anyag amiből korongozzák a köcsögöt, aztán kiégetik, mázazzák, újra kiégetik és kész a köcsög. Ha valahogy nevezni akarod akkor mond, hogy kerámia, de nem agyag.

A szilva lekvárból akkor lesz sütő lekvár, ha nagyon sűrűre főzöd (esetleg cukor nélkül, régen úgy készítették) és zsírpapírt teszel a tetejére mikor forrón kirakod a mázas köcsögbe, zsineggel lekötheted és ahogy szárad akkor lesz vágható a lekvár.

2013. aug. 31. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 mustafa33 ***** válasza:
A köcsögben a sűrűre főzött lekvár bebőrösödik és úgy áll el. Papíral fedték le és a langyos kemencébe vagy sütőbe tették "száradni". A konzerválásban szerepet játszott az üstben főzésnél kapott füst is.
2013. szept. 1. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!