Agyag köcsögben hogyan kell a szilva lekvárt eltenni?
Kaptunk 2 nagy agyag köcsögöt : szilva lekvárt szeretnék bele rakni : Régen a dédim rakott így el lekvárt amiből késöbb : sütő lekvár lett .Sajnos ő már nem tudja nekem elmondani.. Ilyet szeretnék eltenni ,de sajnos nem tudom ,hogy van e valami trükkje ..
Köszönöm ..
Ahogy az 1-es írja!
Először a kétrétegű celofán legumizva, majd arra tegyél sütőpapírt, vékony kötöző-zsineggel alaposan körbetekerve, és masnira-kötve. Dunsztban kihűl és utána mehet a stelázsira! :))))
Nem kötekedésből, de nem agyag köcsög! Az agyag az a földszerű anyag amiből korongozzák a köcsögöt, aztán kiégetik, mázazzák, újra kiégetik és kész a köcsög. Ha valahogy nevezni akarod akkor mond, hogy kerámia, de nem agyag.
A szilva lekvárból akkor lesz sütő lekvár, ha nagyon sűrűre főzöd (esetleg cukor nélkül, régen úgy készítették) és zsírpapírt teszel a tetejére mikor forrón kirakod a mázas köcsögbe, zsineggel lekötheted és ahogy szárad akkor lesz vágható a lekvár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!