Milyen ételt készítsek?
Holnap jönnek hozzàm vendègek. 6 szemèlyre szeretnék fõzni/sütni.
Szeretnèk kèszíteni levest, fõètelt, desszertet. Olyat szeretnèk ami egyszerû, mègis különleges. Magyar ètelt szeretnèk.
húsleves
rántott szelet, rántott gomba, rántott karfiol
zöldséges krumpli, párolt rizs
savanyúság
palacsinta,rétes(réteslapot boltban is vehetsz)
Karfiolkrémleves pirított zsemlekockákkal.
Kolbászos rakottkrumpli.
Rákóczi túrós.
Különleges és magyar = szinte lehetetlen, hiszen a magyar ételek a magyarok asztalán egyáltalán nem hatnak különlegesnek!!!
- Palócleves (= zöldbableves = eredetileg birkahússal kellene, én csirkével csináltam, úgy is nagyon finom.)
- Csirkepörkölt, marhapörkölt körettel salátával magyaros, de igazán különleges.
- Ha nem palócleves, hanem húsleves, akkor még szóba-jöhet rakott kel (= mindkettő tejfölös).
- Ha palócleves, akkor lehet stefániát, vagy rántott szeletet sütni habosra kikavart krumpli-pürével, vagy rizi-bizivel, salátával
Ha húsleves, akkor jöhet mellé egy jó adag szárma, vagy töltött paprika.
Magyaros, a halászlé + rántott, sült hal!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!