Mikor forr gyöngyözve a tej?
Figyelt kérdés
A "pillézés" előtti állapotra mondják, vagy mikor "pillézik, de mg nem fut?#forrás #pillézik
2013. aug. 16. 05:06
1/6 anonim válasza:
Nem tudom, mit jelent a pillézés, de a göngyözve forrás az, amikor sok nagyon apró buborék jelenik meg a felszínén.
2/6 A kérdező kommentje:
A pillézést arra mondják, amikor a tetején, olyan egybefüggő darabban,lapban kezd teteje "'mozogni".
2013. aug. 16. 11:16
4/6 anonim válasza:
A gyöngyözést úgy a legegyszerűbb látni, ha megakadályozod a bepillésedést.
Habverővel kevergetve (nem kell gyorsan) forrald fel. Jól fel kell főnie, és lassan főzd.
5/6 anonim válasza:
Ha csak egy kanállal arréb tolod a tejpillét, (az első hártya, ami a kicsapódott fehérjéből keletkezik ) látni fogod, hogy finoman elkezdődött a tej forrása, azaz gyöngyözni kezd.Mindig alacsony hőfokon kezd forralni, hidegvízzel kiöblített - csak erre használatos- lábasban.
ott kell mellette lenni, mert, ha a tejpille emelkedni kezd, akkor hamar kifuthat, és Te is a világból, hogy le kell sikálni a főzőlapot...
6/6 A kérdező kommentje:
Az a gondom, h kecskesajtot csinál(nék)
Ér egy pár hete gond nélkül sikerültek is sorba.Mostanában viszont nem megy össze a tej.
És 5letem sincs, h hol rontom el.
2013. aug. 18. 07:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!