Csirkepörkölt, tul leves lett, mit tegyek?
kiszeded a húst, kiszeded a tejfölös lisztcsomókat, és:
1. a lébe főzöl tarhonyát - ez tuti felissza
2. a lébe főzöl zöldborsót, és voilá, lett egy szupre csirkés borsópaprikásod
Bocsánat hogy kijavítalak, de az habarás amit csináltál.
Nokedlit is szaggathatsz bele.
Attól a csomók bennemaradnak.. ahogy az első hsz írta, a húsokat szedd ki mindenképpen, mert szét fognak esni.
aztán ess neki botmixerrel a szaftnak és amikor homogén, akkor forrald be annyira, amennyire szeretnéd, hogy sűrű legyen. vissza a húsokat. köretet külün csinálj, ne a szaftba, mert abból massza lesz, mivel már tettél bele lisztet.
Vagy:
- húsokat kiszedni, a levét leszűrni
- pár szem krumplit belefőzni a lébe úgy, hogy egy szem krumplit sokkal vékonyabbra szelsz mint a többit, ezáltal az totál szétfő = a levét besűrítette
- a legvégén a csirkét visszakod bele = tejfölös. csirkehúsos paprikás-krumpli lett a végeredmény
Egyébként, amikor bármilyen husiból a pörköltet főzöd, annyi vízzel engedd fel, hogy kezdéskor ne lepje el a húst teljesen, legyen kb. 1,5-2,0 cm híjja. Mindig azt tanította édesanyám: a mosott hús, amikor elkezd forrni, levet enged!!!!
Márpedig amikor átpucolod akár a csirkét, akármi mást főzés előtt = mosott hús lesz belőle, tehát amikor felengeded és felforr, kiforrja magából a pucolás során benne maradt vizet. Ezért lett híg a pörkölted!
Én is a botmixeres megoldást preferálám.
Aki ezt az eszközt a kezünkbe adta, járna neki a Kossuth-díj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!