Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkepörkölt, tul leves...

Csirkepörkölt, tul leves lett, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Megcsináltam az alapot (olaj, hagyma, papri, paradicsom), füszereztem so bors kömény majoranna pirospaprika.. összeföztem, még öntöttem rv vizet , bele a csirkeszárnyak,s tul leves lettem. Össze akartam huzni rántással (tejföl és liszt),de darabos lett a tejföl benne s feljön a tetejére a levesnek gyakorlatlag. tudok vmit tenni még h pörkölt legyen?:(
2013. aug. 15. 12:29
 1/6 anonim ***** válasza:

kiszeded a húst, kiszeded a tejfölös lisztcsomókat, és:

1. a lébe főzöl tarhonyát - ez tuti felissza

2. a lébe főzöl zöldborsót, és voilá, lett egy szupre csirkés borsópaprikásod

2013. aug. 15. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Bocsánat hogy kijavítalak, de az habarás amit csináltál.

Nokedlit is szaggathatsz bele.

2013. aug. 15. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól a csomók bennemaradnak.. ahogy az első hsz írta, a húsokat szedd ki mindenképpen, mert szét fognak esni.

aztán ess neki botmixerrel a szaftnak és amikor homogén, akkor forrald be annyira, amennyire szeretnéd, hogy sűrű legyen. vissza a húsokat. köretet külün csinálj, ne a szaftba, mert abból massza lesz, mivel már tettél bele lisztet.

2013. aug. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Vagy:

- húsokat kiszedni, a levét leszűrni

- pár szem krumplit belefőzni a lébe úgy, hogy egy szem krumplit sokkal vékonyabbra szelsz mint a többit, ezáltal az totál szétfő = a levét besűrítette

- a legvégén a csirkét visszakod bele = tejfölös. csirkehúsos paprikás-krumpli lett a végeredmény

2013. aug. 15. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyébként, amikor bármilyen husiból a pörköltet főzöd, annyi vízzel engedd fel, hogy kezdéskor ne lepje el a húst teljesen, legyen kb. 1,5-2,0 cm híjja. Mindig azt tanította édesanyám: a mosott hús, amikor elkezd forrni, levet enged!!!!

Márpedig amikor átpucolod akár a csirkét, akármi mást főzés előtt = mosott hús lesz belőle, tehát amikor felengeded és felforr, kiforrja magából a pucolás során benne maradt vizet. Ezért lett híg a pörkölted!

2013. aug. 15. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:
69%

Én is a botmixeres megoldást preferálám.

Aki ezt az eszközt a kezünkbe adta, járna neki a Kossuth-díj.

2013. aug. 15. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!