Mézzel hogy kell sütni?
a méz sütés közben karammelizálodik .
miért kell méz piskótába?
Minden mézes tészta megbarnul és sokkal jobban kell vigyázni sütés közben is, nehogy odakapjon.
Amúgy nekem is van mézes-diós piskótareceptem és nagyon finom.
Jó a kb 160 fok, csak azért ellenőrizd, hogy a közepe is átsül-e. villával szurkáld meg, ha nem ragad akkor jó. én mindig sütőpapírt teszek alá.
a színe mindenképpen sötétebb, mint a hogy már írtuk a mézesek ilyenek.
Miért ne lenne olyan. a mézes sütik hónapokig is elállnak ( pl mézeskalács )
Azt írtad, hogy "de, mindig olyan... " ebből következtetve nem először sütöttél...
nem először, sőt..
viszont mézzel nem sütöttem sokszor, és elég csalódás, hogy nem lesz olyan, mint amikor hagyományosan csinálom
a linzertészta pl keményebb lesz, az íze sem hasonlít, hamarabb megég
valamint hiába rakok szerintem elég mézet a piskótába, vagy akármibe, nem lesz olyan édes
de eddig többnyire virágmézzel csináltam a dolgokat, a repcemézet mondják, hogy sütéshez jó
a krémeket viszont nagyon szeretem mézzel csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!