Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézzel hogy kell sütni?

Mézzel hogy kell sütni?

Figyelt kérdés
A piskótát 160 fokon sütöm, de mindig olyan nagyon sötét lesz, mintha csokis lenne... :S
2013. júl. 31. 15:25
 1/9 anonim ***** válasza:

a méz sütés közben karammelizálodik .

miért kell méz piskótába?

2013. júl. 31. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Minden mézes tészta megbarnul és sokkal jobban kell vigyázni sütés közben is, nehogy odakapjon.

Amúgy nekem is van mézes-diós piskótareceptem és nagyon finom.

2013. júl. 31. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
cukorral nem süthetem meg sajnos, se mással
2013. júl. 31. 17:28
 4/9 A kérdező kommentje:
de akkor hány fokon kellene sütni?
2013. júl. 31. 17:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Jó a kb 160 fok, csak azért ellenőrizd, hogy a közepe is átsül-e. villával szurkáld meg, ha nem ragad akkor jó. én mindig sütőpapírt teszek alá.

a színe mindenképpen sötétebb, mint a hogy már írtuk a mézesek ilyenek.

2013. júl. 31. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
de az állaga, eltarthatósága se olyan mint, egy hagyományos piskótáé, ugye?
2013. júl. 31. 18:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne olyan. a mézes sütik hónapokig is elállnak ( pl mézeskalács )

Azt írtad, hogy "de, mindig olyan... " ebből következtetve nem először sütöttél...

2013. júl. 31. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

nem először, sőt..

viszont mézzel nem sütöttem sokszor, és elég csalódás, hogy nem lesz olyan, mint amikor hagyományosan csinálom

a linzertészta pl keményebb lesz, az íze sem hasonlít, hamarabb megég

valamint hiába rakok szerintem elég mézet a piskótába, vagy akármibe, nem lesz olyan édes

de eddig többnyire virágmézzel csináltam a dolgokat, a repcemézet mondják, hogy sütéshez jó

a krémeket viszont nagyon szeretem mézzel csinálni

2013. júl. 31. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, a méz sajnos teljesen elváltoztatja a tésztákat a cukorral készítettekhez viszonyítva. Ízre, állagra, mindenre. Ezen nem tudsz segíteni, de miért nem használhatsz cukrot (ha meg szabad kérdeznem)? Ugye nem fogyókúra vagy diabétesz miatt, mert azokon a méz sem segít... különben nem próbáltál nádcukrot vagy gyümölcscukrot használni cukor helyett? Azokkal nem lenne ilyen gond, mint a mézzel.
2013. júl. 31. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!