Világoskékre mivel lehet krémet színezni?
szerintem egy pici ételszínezéktől kutya bajuk nem lenne (hacsak nincs allergiájuk), mert egyrészt úgy sem eszik degeszre magukat belőle, hanem inkább majd trancsíroznak, másrészt tényleg nem kell sok ezekből a cuccokból (bár ez attól is függ, mennyire intenzív árnyaltot akarsz előállítani). Sőt, a Bolero italpor is nagyon jól színez, és nagyon kevéske kell belőle
Amúgy léteznek természetes alapú ételszínezékek pl karotinból, stb , ha rákeresel biztos találsz boltot ahonnan rendelni lehet.
persze van ,hogy én sem bolti színezéket használok valami oknál fogva, pl:
- természetes szörpök: ezekkel nagyon halvány színt érhetsz el
- barna:kakaó
- rózsaszín:céklalé (meggyel is lehet, a cékla intenzívebb)
- sárga:sáfrány/curry fekete
- szürke/feketés:orvosi szén azaz széntabletta
- zöld:menta levél leturmixolva, vagy menta szirup
- kékes/lilás: áfonya, vagy szederlé
- pirosas színek: málna stb egyéb bogyós gyümölcsök
azt is gondold végig, mit is akarsz színezni tulajdonképpen. pl ha fondantbortítást akarsz, akkor abba a zselés színező lenne a jó, vagy eleve a fondant készítéséhet használt nedvesítőanyagot kell színezni ( így nehéz jó árnyalatot kihozni, gyakorlat nem árt ) különben ha utólag adagolod akkor a megváltozott hozzávaló-arányok miatt elromolhat az állaga... zseléssel a legegyszerűbb.
könnyebb, ha vajkrémet vagy főzött krémet színezel, itt lehet folyékonyat, port feloldva stb használni.
Tejszínhabot szeretnék színezni. Akkor lehet Bolerot veszek.
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!