Világoskékre mivel lehet krémet színezni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
szerintem egy pici ételszínezéktől kutya bajuk nem lenne (hacsak nincs allergiájuk), mert egyrészt úgy sem eszik degeszre magukat belőle, hanem inkább majd trancsíroznak, másrészt tényleg nem kell sok ezekből a cuccokból (bár ez attól is függ, mennyire intenzív árnyaltot akarsz előállítani). Sőt, a Bolero italpor is nagyon jól színez, és nagyon kevéske kell belőle
Amúgy léteznek természetes alapú ételszínezékek pl karotinból, stb , ha rákeresel biztos találsz boltot ahonnan rendelni lehet.
persze van ,hogy én sem bolti színezéket használok valami oknál fogva, pl:
- természetes szörpök: ezekkel nagyon halvány színt érhetsz el
- barna:kakaó
- rózsaszín:céklalé (meggyel is lehet, a cékla intenzívebb)
- sárga:sáfrány/curry fekete
- szürke/feketés:orvosi szén azaz széntabletta
- zöld:menta levél leturmixolva, vagy menta szirup
- kékes/lilás: áfonya, vagy szederlé
- pirosas színek: málna stb egyéb bogyós gyümölcsök
azt is gondold végig, mit is akarsz színezni tulajdonképpen. pl ha fondantbortítást akarsz, akkor abba a zselés színező lenne a jó, vagy eleve a fondant készítéséhet használt nedvesítőanyagot kell színezni ( így nehéz jó árnyalatot kihozni, gyakorlat nem árt ) különben ha utólag adagolod akkor a megváltozott hozzávaló-arányok miatt elromolhat az állaga... zseléssel a legegyszerűbb.
könnyebb, ha vajkrémet vagy főzött krémet színezel, itt lehet folyékonyat, port feloldva stb használni.
Tejszínhabot szeretnék színezni. Akkor lehet Bolerot veszek.
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!