Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan ügyetlennek érzem magam...

Olyan ügyetlennek érzem magam a konyhában. Ugye ez javulni fog, ha sokat fogom gyakorolni? 19/L

Figyelt kérdés

Alapvető dolgokat már 13-14 éves koromban megtanultam (krumplipüré, köretek, fasírt, néhány leves, stb), és ezeket tudom is. Csak dolgozom, keveset vagyok itthol, a szüleimmel élek, és mindig van, aki főzzön, nekem nagyon ritkán kell. Az főz, aki itthon van, és én vagyok a legkevesebbet. El is tudok sok mindent készíteni magamtól is, recept alapján meg főleg, csak gyakorlatlan vagyok, és iszonyú ügyetlennek érzem magam. Megcsinálom, csak ne lásson senki, mert nagyon sokat összeszerencsétlenkedek.

Ugye ha lesz egy kis rutinom, rendszeresen fogom csinálni, belejövök? A végeredmény hiába sikerül jól, készítés közben kétbalkezes és lassú vagyok. Aggódom egy kicsit emiatt. Háziasszonyok, ti is így kezdtétek?


2013. júl. 15. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy belejössz, gyakorlat teszi a mestert! :) És még mindig jobb, hogy lassú vagy, de az eredmény jó, mintha fordítva lenne, és látszólag ügyesen tennél-vennél a konyhában, de a végén rossz kaja lenne belőle. :)
2013. júl. 15. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Főzés előtt készíts be mindent a konyhába, amire szükséged lehet. Ezzel sok időt megspórolhatsz. Előtte gondold végig, hogy mit kell csinálnod és ne kapkodj, hanem tartsd be a sorrendet.

Rögtön nem fogsz ügyetlenkedni.

2013. júl. 15. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen mindenki így kezdi, de saját kárán okulva mindenbe belejön előbb utóbb. Valóban először a fejben dől el minden. ha már tudjuk mit akarunk, akkor sorrendben készítünk mindent, pl a leghosszabb fővési idejűt tesszük fel legelőször... stb.vagy pl,ha a salátának állni kell, akkor azt is. szóval valami rendszernek kell lenni a főzés menetében. a holt időben el lehet mosogatni a felesleges edényeket,így nem halmozódik fel a főzés végére.

És fontos, hogy ne légy kishitű, legyen egészséges önbizalmad, és minden menni fog.

egyébként én is szeretek egyedül, csendben főzni,akkor csakis arra koncentrálok, amit épp csinálok.

2013. júl. 16. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Szinte mindent leírtak, elmondtak előttem.

Legelőször én is a leghosszabb sütés-főzési idejű kajákat szoktam feltenni, pl. húslevest, mert ha felforrt, már kis lángon, takarékon szépen pötyörög. Vagy a marha-sertés pörkölt szintén, levetted alatta a gázt takarékra, utána már csak néha-néha kell ránézned.

Amíg ezek pl. felforrnak, addig tudsz leves-zöldséget, vagy éppen a pörkölt-sült mellé köretnek szükséges krumplit pucolni, de meglehet, hogy összeállítod azt a salátát, amit a hűtőbe beraksz "összeérni".


Ha szépen így eltervezed előre, ha úgy érzed, inkább írd le magadnak, és főzés közben tudod nézni a cetlit, mint vezérfonalat. Később már arra sem lesz szükséged.

De mindenki így valahogy kezdte, ne légy kishitű magaddal szemben! Menni fog az!

2013. júl. 16. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, sokat segítettetek! :)

Jó hallani, hogy mások is bénáznak eleinte, nem csak én vagyok kétbalkezes.

2013. júl. 16. 21:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!