Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől túl omlós a piskótám és...

Mitől túl omlós a piskótám és hogyan változtathatnék rajt?

Figyelt kérdés

x tojás

x kanál liszt

x kanál cukor

1 vaníliás cukor

szétválasztom a tojásokat

sárgájához adom a cukrot, van.cukrot, lisztet

fehér habbal összekeverem (átfogatom, nem törik meg)

(néha egy pici sütőport is adok hozzá)

de túl omlós, hogyan tegyem kicsit tömöttebbé?

melegen felcsavarom és miután kihűlt úgy töltöm meg a piskótatekercset (ez így jó???)

2013. júl. 13. 13:13
 1/3 gömbicica ***** válasza:

szia.

ahogy én szoktam:

Piskóta roládhoz

5 tojás esetén:

5 tojás fehérjét + még egy tojás fehérjét felvered az 5X3 dkg cukorral jó habosra.

utána egyenként beleereszted az 5!! (nem hat!) tojás sárgáját, még mindig keverheted géppel csak lassabb fokozaton.

Az 5 tojáshoz kimérsz 5x3= 15 dkg lisztet, és kevéske sütőport (mondjuk késhegyni, jó csipet)

és fakanállal (nekem van lyukas fakanalam azzal szoktam)

finoman elkevered a lisztes sütőport a felvert cukros habba. sütőprapiron süsd, tüpróbáig, vagy szemre is látszik ha jó. Vigyázz a szélei ne égjenek meg, mert törni fog.

én roládnak csak lekvárosast szoktam csinálni.

Akkor kicsit lisztezem a piskóta tetejét lhuzom róla a papirt, megkenem lekvárral, és már tekerem is.

szokott sikerülni. max a széle nem lesz szép, ha esetleg megszáradt volna kicsit.

piskótakarikánál 1 tojáshoz 3 dkg cukor és 4 dkg liszt csipet spor.

A tojások mennyisége ugye függ attól, hogy mekkora lesz majd a piskótád.

remélem segithettem :-)

Üdv. :-)

2013. júl. 13. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:
tömöttebb alatt azt érted h legyen keményebb,töményebb a tészta? ha erre gondolsz tegyél bele kicsivel több lisztet, és igen a nagymamám is melegen csavarja fel és hagyja kihűlni a tésztát :)
2013. júl. 13. 16:20
 3/3 A kérdező kommentje:

igen, erre gondoltam :)

köszönöm szépen

2013. júl. 14. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!