Sertés felső combot hogyan lehetne megcsinálni viszonylag egyszerűen, hogyan fűszerezzem?
Sertés felső-comb = sonka
Sertés alsó-comb = csülök
A sonkát, attól függ, hogy egyben akarod az egészet megsütni (akkor ennek jó lenne valójában egy jól befűtött kemence), akkor is beirdalnám, alaposan sóznám, fűszerezném, biztosan fokhagymát is raknék bele. Sűrű (saját szaftjával) locsolgatás közben sütögetném, persze ehhez jónéhány óra kell.
Ha felszeled, akkor már lehet belőle bármi: rántva, natúr, megtöltöd, vagy kockára vágva pörköltnek, csíkokra vágva tokánynak, bármi amit el tudsz készíteni, vagy a net-ről keresel recepteket, vagy konkrétan itt is kérdezhetsz, valaki biztosan tud segíteni. Csak döntsd el, mit akarsz belőle készíteni.
Tényleg, csak a rend kedvéért:
Alsó és felső combja a baromfiféléknek van. A sertésnél a "futómű" alkotói a hátulsó COMB, (részei a dió, a felsál, és a frikandó) és az elöl lévő lapocka. A csülök első, vagy hátsó.
A comb talán a legsokoldalúbban felhasználható húsrész, szeletnek, pörköltnek, darálva is jó. (talán kicsit száraz, de ez korrigálható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!