Milyen sütiket ismertek?
12éves vagyok és szeretek egyszerű sütikét csinálni.persze nem tortákat hanem krémes finomságokat, tiramisukat kókuszgolyókat szoktam készíteni, de már mást is ki akarok próbálni.bármilyet csak olyat amilyet nem kell sütni és nem kell 1 napig a hűtőben állni hagyni.Olyan kéne ami:
egyszerű,gyorsan elkészíthető.
SÜRGŐS VÁLASZ!!!!
éppen ma volt egy hasonló kérdés.
Nézd meg ott is vannak jó ötletek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__45..
Szia! Bár ezt sütni kell, de nagyon egyszerű!
Rizskoch, biztos te is ettél már. Én így csinálom...
Fél kg riszt vízbe megfőzök. Becukrozom. Két tojás sárgáját kikeverek vaníliás cukorral, a fehérjét keményre verem...Ha megfőtt a rizs, hagyom egy picit hűlni. Összekeverem a tojássárgájával, és ha ez megvan, akkor óvatosan összekeverem a keményre vert fehérjével is. Egy kivajazott tepsibe halmozom, elegyengetem, és fél óra múlva meg is sül...akkor jó, amikor kicsit kezd barnulni/sárgulni a teteje....Lekvárral, szörppel lehet kínálni, szervírozni.
Az én kedvenc sütim (Csokirúd)
1 doboz babapiskóta
25 dkg porcuki
25 dkg margarin
15 dkg darált dió (vagy kókuszeszelék, amelyiket jobban szeretitek)
1 cs csokipuding por
5 dkg kakaó
2 tojás
A piskóta kivételével mindent összekeversz és felfőzöl, először olvaszd fel a margarint, aztán tedd hozzá a cukrot és a tojásokat, aztán a kakaót és a pudingport, végül a diót vagy kókuszt. Ha egynemű massza lett, önts egy keveset belőle egy alufóliával bélelt őzgerincforma aljára, tégy rá egy sor babapiskótát középre, újra massza, de épp csak ellepje vékonyan, két sor babapiskóta és végül megint massza. Kijön belőle elvileg két őzgerincnyi. A végén hajtsd rá az alufóliát és így tedd a hűtőbe, fél nap kell neki míg szeletelhető lesz, a fóliát néha kicsit macera lehámozni, de megéri! Persze mindig csak arról szedd le, amit levágtál a rúdból. Istenijó!
Az utolsó válaszolónak: mennyi babapiskóta? 200 grammos vagy 400 grammos?
Várok még válaszokat!!! ;)
gyümölcs sali :)
van egy másik is, bárki el tudja készíteni, de egypicit ennek is állnia kell a hűtőben, de nem sokat, ne aggódj
Hozzávalók:
fagyasztott.v friss málna vagy eper
babapiskóta
tejszín
ebben a receptben az a jó, hogy érzésre kell beelerakni, nincsenek kötött mennyiségek, ki kell kísárletezni, és ha eltalálod az ízét akkor isteni finom! a bababiskótát törd össze kicsi darabokra, öntsd rá a tejszínt, és keverd jól össze a gyümölccsel! isteni! :D
Tök mind1 mennyi babapiskóta? =D
ezek a receptek azért kellenek, hogyha télen egyedül van az ember és néz egy DVD-t legyen mit enni. :D=D na jó nem csak azért, hanem mert jó sütit készíteni, és megenni ;)
Szia!
ez egy nagyon könnyen elkészíthető süti,és még van sok finomság az oldalon ami hamar megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!