Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet szépen lapokra...

Hogyan lehet szépen lapokra vágni a piskotat?

Figyelt kérdés
Sütöttem tegnap kerek torta formában, de nagyon nehéz volt lapokra vágni. Hogyan lehetn szépen vékony lapokat vágni?
2013. jún. 24. 07:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Cérnával vagy damillal. kicsit bevágod körbe pl 2 cm-re , a vágásba teszed a hosszú cérnát körbe, és megkötve óvatosan mindig húzol rajta, míg el nem vágja teljesen. (közepéig). aztán így tovább 2-3- lapba.
2013. jún. 24. 07:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit az első írt, az az általánosan elterjedt.

Asztaloséknál (anyósom, apósom)

Két db. egyforma magasságú falécet raksz a piskóta két oldalára, akkora pengéjű késsel, ami nemcsak a piskótát, de a két falécet is eléri, és azon fektetve a kést, mint sorvezető, szépen lehet elszelni.

2013. jún. 24. 07:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam damillal, de nem ment. Késsel vágtam végül szét, de morzsat lett nagyon.
2013. jún. 24. 08:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is vastagabb cérnával szoktam előszőr késsel körbe fél centire bevágom, majd e bevágásra illesztem a cérnát és jobbra, majd balra meghúzom, óvatosan haladva nagyon szépen elvágja egyenesen a szeleteket.
2013. jún. 24. 08:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A cérna jobb, damilból pedig a vékony, éles, hajlékony a jó, nem a pontyozó :)
2013. jún. 24. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
Nem lehet h a piskótát nem lett a legjobb??
2013. jún. 24. 09:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy gondolat. Miért nem sütsz lappiskótákat?

Erre az egyik általam legjobbnak tartott eszköz egy közönséges pizzasütő. kerek is lapos is. És így vagdalni sem kell és lehet sok réteget is csinálni így...:)

Ilyesmiben: [link]

2013. jún. 24. 10:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Maga a piskóta jo lett, fel is jött szépen, izre is finom volt, egyedül a lapravagassal volt gond. De azt hiszem megfogadom Anubisz tanácsát es legkozelebb lapokat sutok. Amúgy is vékony lapokat szeretnek, azt hiszem igy lesz a legjobb. Köszönöm szépen. Mindenki hasznos választ adott.
2013. jún. 24. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!