Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miről állapitható meg, hogy...

Miről állapitható meg, hogy valaki jó főz? Mikor mondhatja valaki magáról, hogy én jól főzök?

Figyelt kérdés
2013. jún. 7. 13:52
 1/5 anonim válasza:
100%

Szerintem akkor ha mindig elfogy az amit csinálsz;

ha recept alapján is megtudsz olyat főzni amit még nem készítettél vagy ettél.

2013. jún. 7. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én inkább úgy fogalmaznék: ha a család szinte mindig úgy áll fel az asztal mellől, hogy jóízűen ette amit az asztalra tettél. Senki sem maradt éhen azért, mert nem ízlett neki a főztöd.

Akkor elmondhatod, hogy a "családod szerint te jól főzöl".

Mert ugye azért meglehet, hogy a szomszéd családnak teljesen más az ízlése. De a lényeg mégiscsak az, hogy a te családod, a te rokonaid, a te közvetlen ismerőseid legyenek megelégedve a főzési tudásoddal.

2013. jún. 7. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Sose volt még panasz a főztömre, bármit készítettem, elfogyott, és láthatóan jóízűen fogyasztották, legyen az a családom, a párom, vagy a barátaim. Általában recept nélkül főzök, nem szeretek minten borsszemre pontosan betartani, megvan a saját ízvilágom és fűszerezési szokásom. Sosem lett még semmi túl sós vagy ehetetlenül fűszeres a kezeim közt. A süteményeknél viszont általában betartom a receptet, mert sokszor pár gramm eltérés is tud galibát okozni. De nem jártam még úgy sütivel se, hogy ne sikerült volna elsőre a recept alapján. Így én ki merem jelenteni magamról azt, hogy jól főzök. Természetesen biztos van olyan ember, akinek nem ízlene az általam készített étel, hisz nekem sem mindig minden ízlik, amit elém tesznek, hiába akár 50 éves tapasztalattal készült. 19/L
2013. jún. 7. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amellett, amit már a többiek is írtak (hogy a fogyasztók legyenek elégedettek az étellel, fogyjon el), hozzátartozik még az is, hogy ha egy receptet lát az ember, el tudja dönteni, hogy az jó-e.


Értem ezalatt, hogy gyakorlott háziasszonyok már ránézésre megmondják, hogy az adott süteményreceptben kevés a liszt, a leveshez meg sok a krumpli. Magyarán legyen valami "érzéke" az embernek az arányokhoz, fűszerezéshez, és észrevegye, ha valami nem stimmel a leírásban.

2013. jún. 7. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A szűkebb-tágabb családom, a baráti körünk, ismerőseink, akik rendszeresen fogyasztják a főztömet, vagy alkalmanként kóstolták csak, eddig még mindig elismerően nyilatkoztak, vagyis dícsérik.

A sütéssel úgy vagyok, hogy a bevált receptekkel nincs baj, de néha egy új recept, amit kipróbálok (pl egy kollaganő süticsodája )nekem nem lesz olyan "csoda", és

akkor elkönyvelem, hogy ez nem az én receptem...

Összefoglalva egy átlagos, jól főző háziasszonynak tartom magam, de én is hibázok, előfordulnak konyhai bakik, de a terített asztalig ezeket igyekszem korrigálni.

a múltkor pl, míg nézegettem ezt az oldalt, a rizsem úgy szét főtt, hogy, hogy gyorsan eltüntettem és csináltam újat.

így az én titkom maradt:)

2013. jún. 7. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!