Miről állapitható meg, hogy valaki jó főz? Mikor mondhatja valaki magáról, hogy én jól főzök?
Szerintem akkor ha mindig elfogy az amit csinálsz;
ha recept alapján is megtudsz olyat főzni amit még nem készítettél vagy ettél.
Én inkább úgy fogalmaznék: ha a család szinte mindig úgy áll fel az asztal mellől, hogy jóízűen ette amit az asztalra tettél. Senki sem maradt éhen azért, mert nem ízlett neki a főztöd.
Akkor elmondhatod, hogy a "családod szerint te jól főzöl".
Mert ugye azért meglehet, hogy a szomszéd családnak teljesen más az ízlése. De a lényeg mégiscsak az, hogy a te családod, a te rokonaid, a te közvetlen ismerőseid legyenek megelégedve a főzési tudásoddal.
Szerintem amellett, amit már a többiek is írtak (hogy a fogyasztók legyenek elégedettek az étellel, fogyjon el), hozzátartozik még az is, hogy ha egy receptet lát az ember, el tudja dönteni, hogy az jó-e.
Értem ezalatt, hogy gyakorlott háziasszonyok már ránézésre megmondják, hogy az adott süteményreceptben kevés a liszt, a leveshez meg sok a krumpli. Magyarán legyen valami "érzéke" az embernek az arányokhoz, fűszerezéshez, és észrevegye, ha valami nem stimmel a leírásban.
A szűkebb-tágabb családom, a baráti körünk, ismerőseink, akik rendszeresen fogyasztják a főztömet, vagy alkalmanként kóstolták csak, eddig még mindig elismerően nyilatkoztak, vagyis dícsérik.
A sütéssel úgy vagyok, hogy a bevált receptekkel nincs baj, de néha egy új recept, amit kipróbálok (pl egy kollaganő süticsodája )nekem nem lesz olyan "csoda", és
akkor elkönyvelem, hogy ez nem az én receptem...
Összefoglalva egy átlagos, jól főző háziasszonynak tartom magam, de én is hibázok, előfordulnak konyhai bakik, de a terített asztalig ezeket igyekszem korrigálni.
a múltkor pl, míg nézegettem ezt az oldalt, a rizsem úgy szét főtt, hogy, hogy gyorsan eltüntettem és csináltam újat.
így az én titkom maradt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!