Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéskarajból milyen mutatós,...

Sertéskarajból milyen mutatós, kicsit különlegesebb ételt készíthetnék?

Figyelt kérdés

Nagyon örülnék akár képes, akár részletesen leírt saját recepteknek is.


Az egyetlen kikötés, hogy ne legyen nagyon fokhagymás, mert azt ki nem állhatja a párom :)))


Az ötleteket előre is köszi!:)


2013. máj. 31. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Hawai szelet


A karajszeleteket megsózod, kicsit kivered, lisztbe forgatva kevés vajon (NEM margarin) átsütöd.


Egy ananászkonzervet leszürsz, a levét a húsra öntöd és fedö kis lángon alatt puhára párolod.


Az ananászdarabok 2/3 részét elosztod a puha húson, megszórod az egészet reszelt sajttal és sütöben átpiritod, amig a sajt megsül, de még nem barna.


Közben szokásos módon párolt rizst készitesz, de amikor felöntöd vizzel, a maradék ananászdarabokat is keverd bele.

2013. máj. 31. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
2013. máj. 31. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

velővel töltött rántott karaj .


karaj baconbe : A karaj szeleteket kiklopfoljuk ,só bors majd 3 féle szines kaliforniai paprikát vékony csikokra vágunk . a füszerezet karajra szeletelt füstölt sajtot teszünk erre sorba a különböző szinű csikokra vágott paprikát . feltekerjük : Mielött a feltekrt karajra tennénk a bacont a karaj tekercsekre sajtot tekerünk mindenhol belepje . erre tekerjük a bacont . sütöben elöször folia alatt puhára sütjük majd folia nélkül pirosra sütjük rajta bacont..

2013. máj. 31. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Házi csirkemáj pástétommal töltött karajtekercs. csontnélküli egybe karajt kell szépen egy centis vastagra kibontani, majd

megkenni a pástétommal, feltekerni, mint a beiglit, konyhai cérnával szorosan átkötni, fólia alatt sütni, majd fólia nélkül körbepirítani.

pihentetés után a cérnát eltávolítjuk, és ferdén szeletelve tálaljuk.

2013. máj. 31. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Csemegekaraj. Az egész karajt jól besózom, majd hosszu hegyes késsel, közel a csonthoz átszurom. Vigyázok, hogy a csonttal maradjak a késsel párhuzamban. Ha átértem a késsel a végére, megforgatom benne. Majd miután kihuztam a kést, a lyukba egy szál füstölt kolbászt dugok. Ha nagyon nagy a karaj szelet, magas a hus, akár két lyukat és két kolbászt is lehet tenni bele. Ha kész, betakarom baconnal, és pataki tálban 2 órát sütöm. Van, hogy ha kisebb másfél is elég. Nagyon finom és szép. Jó hozzá a majonézes saláta, bármelyik. Vagy krumpli, és párolt káposzta.
2013. jún. 1. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, nagyon jók!


Azt elfelejtettem viszont írni, hogy nem csontos/egyben van, hanem szeletelt, kb 1.5 centi vastag, szép egyenletes szeletekben.


Valószínűleg tekercsek lesznek belőle akkor :)


De a csontos ötletek is nagyon tetszenek, legközelebb olyat veszek, amiből megvalósítható!

2013. jún. 1. 20:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!