Mit csináljak barátomnak?
Ha nekem kellene valamit csinálnom csirkemellből, én besamel mártásos, baconös csirkemellet csinálnék.
A csirkemellet megtisztítod, előkészíted és kis csíkokra vágod (kb. ujjnyi darabokra). Ízlés szerint fűszerezed, én általában sózom, és egy kis grill vagy gyros fűszerkeveréket teszek rá és jól bedörzsölöm. Egy serpenyőben kevés olajon elkészítem, hogy puha, porhanyós legyen.
Közben elkészítem a besamelt. Kb. 2 evőkanálnyi rámát egy kis lábasban felmelegítem, beleteszek 2 evőkanál lisztet és csomómentesre keverem. Arra figyelni kell, hogy ne égjen le, csak egy kicsi színe legyen. Fokozatosan hozzáöntök fél liternyi szobahőmérsékletű tejet és kevergetem. Egy kis sóval és borssal ízesítem, és a végén hozzákeverek még némi reszelt sajtot.
Egy őzgerinc formát kibélelek baconnel úgy, hogy a szélei kilógjanak. A csirkemellet beleforgatom a besamel mártásba és belekanalazom a formában egyenletesen. A tetejét megszórom reszelt sajttal, majd ráhajtom a bacont és sütőben összesütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!