Miért lett ízetlen a paprikás krumpli?
Utolsó nem értelek. Ha sok vizet teszel bele, akkor utána újból be kell ízesíteni.
Kedves kérdező!Nekem mindig jó szokott lenni minden ételem, főleg az ilyen egyszerűbbek mint amit te is mondtál.
Valamennyi olajon megpirítom a hagymát,rá piros paprika majd belerakom a krumplit, víz, só, vegeta, kevés bors,, később a kolbászt amikor a krumpli félkész állapotban van. Mi nem rakunk bele babérlevelet mert nem belevaló.Szoktam bele én is néha piros aranyat, van hogy egy paradicsomot és pár szelet paprikát is dobok bele ami jó ízt ad. Én nem értem, hogy lehet ízetlen egy étel, ott vannak a fűszerek és az ízesíti meg.Szóval ha ízetlen akkor ízesítsd be. Kezdő vagy?
Az én verzióm:
Zsíron, (ha van szalonnazsíron) hagymát szalmasárgára sütök, majd pár kanál vízzel kétszer visszafőzöm.
Paprikás alapot készítek készre, hiszen a krumplit nem kell pörkölni mint a húst. Sóval, borssal, fokhagymával, köménnyel, majoránnával, ízesítem.
Bele a krumpli, zöldpaprika, paradicsom, (lecsó), óvatosan öntöm fel, mert nem tudni a krumpli menyi levet enged. Félidőben kerül bele a kisarasznyi darabokra vágott frissen füstölt (nem száraz) kolbász.
Szeretem a tartalmas, vastag szaftot, így a krumplit kicsit meg szoktam koptatni, kvázi túlfőzöm.
Friss kenyér kovászos uborka (pl.) a kísérője.
Tejfölös habarás?
Izgalmasan hangzik, egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!