Instant levest milyen gyakran szabad ennie egy gyereknek?
Hétköznap a menzán eszik, hétvégén elvileg én főznék, de az én leveseim nem ízlenek neki. Az instant (egy poharas) levesek viszont igen (a nagyobb adagú tasakos levesek sem, csak a poharas instantak).
Ha hetente egyszer vagy kétszer ilyet kap, az mennyire káros?
Ha nem muszáj, ne egye. Ezekben a levesekben rengeteg só van, meg emulgeálószerek, ízfokozók, egyik se olyasmi, ami igazán hasznos. Tudtommal különösen a só problémás, mert hosszútávon komoly szív- és érrendszeri panaszokat okoz.
Esetleg próbáljátok meg kitalálni, milyen leves ízlene neki. Vagy főzzetek együtt! Abból a levesből, amibe ő maga karikázta a répát, talán csak szívesebben eszik :)
Egyszer kétszer nem lenne káros, de olyan ízfokozókat tesznek bele, hogy majd tényleg nem akar mást megenni.
Tényleg próbálkozz vele, hogy együtt csináljatok valami gyors , finom levest, és hátha a közös élmény rávezeti arra, hogy az anyag és az ő főztje mégiscsak finomabb.
sajnos a menzás levesekbe is rengeteg ételízesítőt tesznek...(tudom, mert ismerősöm iskolakonyhát üzemeltet 1200 főre )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!