Mit főztök ma vagy holnap?
Nekem már semmi ötletem nincsen.
Múlt héten volt: jókai bableves, gulyás leves, káposztás tészta, túrós tészta, rántott hús, egyben sült fasírt krumplival, sült hús zöldséges rizzsel.
Nem tudom mit főzzek.
ma a hideg göngyölthús maradékhoz reggel készítettem egy lilahagymás-ecetes krumplisalátát, a majonézt is kikevertem már tejföllel, és a többi hozzávalóval, szóval délre majonézes krumpli lesz a hidegsült mellé.
Holnap sonkás-sajtos-krupligombóc lesz gombamártással.
szerdán, ha igaz egy pizzát sütök.
aztán tervbe van még egy tárkonyos krumplileves, utána palacsinta.
pénteken talán egy paradicsomos húsgombóc, a hétvége még nincs eldöntve, de egy Bácskai rizseshús már felvetődött bennem :)
Tegnap levágtam egy kakast, megfőztem pörköltnek.
+ almaleves. Nagyon remélem férjemnek elég jó pár napig a kakaspörkölt, mert lassan vegetáriánus leszek ettől a sok hústól, amit megfőzök. Vércsével van keresztezve.
Kb. 5 kg-os volt a kakas. Krumplit főzök hozzá, és tegnapról maradt almás diós muffin.
Nem szeretnék sok időt tölteni ma a konyhában. :)
Ma maradék stefániához borsó főzelék
holnap : rántott pulykamell - csirke comb -hagyma karika steak burgonya
Tegnap rizseshús volt egy kis maréknyi sertéscombból, abból még maradt mára is.
Holnapra még van a fagyómban egy adag zöldbab, abból csinálok pörköltet kolbival, és főtt tésztával összerakom, tejföllel-sajttal a tetején be a sütőbe. Ez is elég lesz két napra.
Majd utána fog következni sült csirke, valami körettel.
Az elmúlt hetekben volt pl. paradicsomos káposzta, volt karfiol-pörkölt rizzsel, volt sertés-sült, reszelt máj, rántott szelet
És persze lehet a gyorsan, olcsót kaják között is válogatni: paprikás-krumpli, krumplis tarhonya, húsos tarhonya, kelkáposzta főzelék fasírozottal, vagy stefániával
Valamelyik este nekiálltam prószáát sütni, de volt hogy palacsintának álltam neki,
Ha még mindig nincs ihlet, szólj, soroljuk tovább:))))
Náunk ezek voltak .
turó gombóc
rakott kelkáposzta
csirke pöri nokedli medvehagyma krémleves
medve hagymás pogi
tárkonyos csirke ragú leves
paradicsomleves ,palacsinta
rántott sajt ,brokkoli ,pulykamell
töltött csirke comb
császár morzsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!