Valaki aki cukrász?!
Nem vagyok cukrász, de ebből kettőt kipróbáltam, nekem ízlett mindkettő.
(Elsőt és negyediket próbáltam)
A citrom krém nagyon egyszerű, egy sárga krémet készítesz és azt ízesíted citrommal.
Én így készítem: fél liter tej, 15 dkg cukor, 3 db tojás, 7 dkg liszt. A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és kevés tejjel jól kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük is hozzákeverjük a tojássárgás, cukros lisztet. Majd ismét vissza tesszük a tűzhelyre és kis lángon gyakori kevergetés mellett összeforraljuk, sűrűre. Ha habosan szereted akkor még melegen hozzá adhatod a kemény habbá vert fehérjéket.
Ez az alap krém amit ízesíthetsz egy citrom levével, ízlés szerint porcukorral citrom krémnek. Vagy egy vanília rúd kikapart belsejével vanília krémnek, esetleg étcsokival, rummal stb stb.
Az előbb írtam valakinek a tejszínes citromtortát:
Nálunk az egész család imádja. Hátha nektek is bejön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!