Paradicsomos káposztafőzeléket paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal szoktad készíteni? És a cukrot mikor adjátok hozzá? Kb mennyit?
Csak azért nem paradicsomlével készítem, mert az nálam sohasem tudja megvárni, míg rákerül a sor, mindig megiszom csak úgy símán az üvegből. :)))
Komolyra, ha lével, akkor a rántást kevesebb vízzel engedem fel, és amikor már majdnem készre főtt a káposztával együtt, akkor ízesítem a cukorral.
Ha sűrített paradicsomból készül a mártás, az esetben a sűrítményt szoktam először hideg vízzel símára hígítani, és amikor a rántást felengedtem, akkor öntöm bele ezt. Utána már ugyanúgy megy, mint az előzőeknél írtam.
Kb egy kilós káposztához elég egy 140 gr-os paradicsomsűrítmény. előbb félpuhára főzöm a káposztát, kis köménnyel, utána teszem bele a paradicsomkonzervet,mert a sav keményíti a zöldségeket, így csak a félpuha állapot után.
ha elvegyültek békében egymással, és összemelegedtek, a már puha káposztát berántom paprikás rántással.
a cukrot a paradicsom után teszem bele, és ízlelgetem, mert eléggé édesen szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!