A húslevesbe bele szokták főzni a krumplit?
Itt is igaz: ízlések és pofonok...
De nehogy már egy szem krumplin múljon a húsleves minősége!
Ez olyan, mint egy ismerősöm szerint, ha a kocsonyában nincs sertés fül, az NEM LEHET JÓ. Igen, persze...))
Látom, olyanok akik nem értenek hozzá, sorra lenyomtak mindenkit.
Dobos C. József, Gundel Károly, Laci bácsi és a többi mesterszakács is le lett pontozva. Mert ők mind tesznek bele burgonyát. De ennyi öröme legyen a lepontozóknak!
Húsleves szócikk a wikipédiában:
A húst hideg vízben teszik oda főzni; egyes vidékeken a hús mellé májat vagy csontot is tesznek. (Ha velőscsontot tesznek bele, be kell sózni mindkét végét, hogy ne folyjon ki a velő, ami túl zsírossá tenné a levest.) Főzés közben a habot folyamatosan le kell szedni. Miután a hab elfőtt és a hús félig megpuhult, különféle megtisztított zöldségeket tesznek hozzá: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, burgonyát, kelkáposztát, vöröshagymát stb. és sóval és borssal ízesítik. A főzés 3-4 óra hosszat tart, mivel a levesnek nem szabad lobogva főnie. A megfőtt levest leszűrik és cérnametélttel vagy grízgaluskával tálalják.[2] Ízesítésként gyömbért, a szép sárga szín eléréséhez sáfrányt is szoktak hozzáadni.
Sajnos én is vitába bocsátkoztam, pedig nem is azt kérdezted, hogy kell-e bele krumpli, hanem azt, hogy mikor kerül bele. A vita meg nem erről folyt. Szóval én elnézést kérek tőled, hogy azokkal hadakoztam, akik szerint nem kell.
Az alapkérdéssel alig foglalkoztunk.
A burgonyától lehetett zavaros, de kicsi az esélye. Ha nagyon szétfővős fajta, akkor a kioldódó keményítő átmenetileg opálossá teheti, de nem jellemző. A borsótól biztosan nem lesz zavaros. Leginkább habja szokott keletkezni a levesnek. Ezt van aki leszedi (helytelenül), de magától is letisztul. Bármiből is készül a húsleves, a lényeg, hogy csendesen és hosszan fő. Nem szabad forrnia, csak az elején egészen picit, s aztán már csak gyöngyözzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!