Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húslevesbe bele szokták...

A húslevesbe bele szokták főzni a krumplit?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 22:07
1 2 3
 21/27 doboszoli ***** válasza:
100%

Itt is igaz: ízlések és pofonok...

De nehogy már egy szem krumplin múljon a húsleves minősége!

Ez olyan, mint egy ismerősöm szerint, ha a kocsonyában nincs sertés fül, az NEM LEHET JÓ. Igen, persze...))

2013. ápr. 5. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/27 anonim ***** válasza:
62%

Látom, olyanok akik nem értenek hozzá, sorra lenyomtak mindenkit.


Dobos C. József, Gundel Károly, Laci bácsi és a többi mesterszakács is le lett pontozva. Mert ők mind tesznek bele burgonyát. De ennyi öröme legyen a lepontozóknak!

2013. ápr. 5. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 anonim ***** válasza:

Húsleves szócikk a wikipédiában:

[link]


A húst hideg vízben teszik oda főzni; egyes vidékeken a hús mellé májat vagy csontot is tesznek. (Ha velőscsontot tesznek bele, be kell sózni mindkét végét, hogy ne folyjon ki a velő, ami túl zsírossá tenné a levest.) Főzés közben a habot folyamatosan le kell szedni. Miután a hab elfőtt és a hús félig megpuhult, különféle megtisztított zöldségeket tesznek hozzá: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, burgonyát, kelkáposztát, vöröshagymát stb. és sóval és borssal ízesítik. A főzés 3-4 óra hosszat tart, mivel a levesnek nem szabad lobogva főnie. A megfőtt levest leszűrik és cérnametélttel vagy grízgaluskával tálalják.[2] Ízesítésként gyömbért, a szép sárga szín eléréséhez sáfrányt is szoktak hozzáadni.

2013. ápr. 5. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnálom, hogy valakik mindenkit lepontoznak, aki másként főz, mint ők, ahelyett, hogy tanulnának a másiktól.
2013. ápr. 5. 23:10
 25/27 anonim ***** válasza:

Sajnos én is vitába bocsátkoztam, pedig nem is azt kérdezted, hogy kell-e bele krumpli, hanem azt, hogy mikor kerül bele. A vita meg nem erről folyt. Szóval én elnézést kérek tőled, hogy azokkal hadakoztam, akik szerint nem kell.

Az alapkérdéssel alig foglalkoztunk.

A burgonyától lehetett zavaros, de kicsi az esélye. Ha nagyon szétfővős fajta, akkor a kioldódó keményítő átmenetileg opálossá teheti, de nem jellemző. A borsótól biztosan nem lesz zavaros. Leginkább habja szokott keletkezni a levesnek. Ezt van aki leszedi (helytelenül), de magától is letisztul. Bármiből is készül a húsleves, a lényeg, hogy csendesen és hosszan fő. Nem szabad forrnia, csak az elején egészen picit, s aztán már csak gyöngyözzön.

2013. ápr. 6. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 anonim ***** válasza:
én nem szoktam bele tenni, szerintem kicsit édessé teszi, és én nem szeretem azt az ízét:)
2013. ápr. 26. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/27 anonim ***** válasza:
Felenk Zalaba nem tesznek bele,es a kerdes olvasasaig nem is hallottam meg hasonlot sem senkitol! A felsorolt zoldsegeket felenk is belerakjak,de krumplit,es cukorborsot nem. Szerintem itt nagyon sokan a zoldseglevessel keverik ossze!
2016. okt. 2. 01:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!