A húslevesbe bele szokták főzni a krumplit?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 22:07
11/27 doboszoli válasza:
Igen, a mennyiségtől függően 1-2 darabot, egészben, zöldség gyanánt.
Heves megye.))
12/27 anonim válasza:
Én egyáltalán nem szoktam bele krumplit főzni. (Hajdú megye)
14/27 anonim válasza:
NEM : elnézést mindenkitöl senkit nem megbántva ,de a krumpli húslevesbe való bele rakása egy régi cigány szokás .
15/27 anonim válasza:
Komolyan, amiben krumpli meg zöldborsó meg egyebek vannak az nem húsleves. A húslevesben tészta van, némi répa és zeller és kész.
16/27 anonim válasza:
Mi szoktunk (ha eszünkbe jut) :) egy időben a kedvencem volt.
17/27 anonim válasza:
Összesen 1 darab kell, nem azért rakják bele, mert annyival több lenne a megennivaló, hanem az extra ízért amit ad.
18/27 anonim válasza:
A húslevesbe hét zöldség dukál: Sárgarépa és petrezselyem hosszában hasábra vágva, vöröshagyma és egy gerezd fokhagyma egészben, zeller kisebb darab, karalábé vagy karfiol ( ki melyiket szereti,mert más lesz tőle az íze, és egy csokor petrezselyem zöldje. Krumplit egy darabot bele lehet főzni, de tompítja az ízeket. Egész bors, babérlevél, egy szem szegfűbors( ennek az illatát nem lehet érezni, csak a leves illata lesz sokkal intenzívebb) az elején teszed bele. Ha azt akarod, hogy sötét levesed legyen emeld a bors adagját. Sózástól a következőt kell tudni: ha azt akarod, hogy a leves legyen finom, akkor a végén , ha azt akarod, hogy a hús legyen finom, akkor az elején tedd bele.
19/27 anonim válasza:
18-as vagyok : Nyáron a paprika és a paradicsom se maradjon ki.
20/27 Dombospeter válasza:
én mindig rakok bele krumplit,és minden más itt felsorolt zöldséget is.a zöldség és a húsaprólék nálunk elóétel. a tésztát sose főzd a húslevesbe, mindíg kifőtt tésztát keverj bele,és csak abba az adagba amit meg is esztek,mert könnyen megsavanyodik a leves.a borsót csak a legvégén rakd a levesbe,ne főzd.egy elöttem szólónak,aki nem hallott a borós változatról,csak annyi:Újházi tyúkhúsleves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!