Legjobb bevált kaszinótojás recept?
Leírom,mi,hogy szeretjük.
Keményre főzzük a tojást.Megpucoljuk,félbe vágjuk,a sárgáját kiszedjük,amit belerakunk egy tálba.
A fehér részeket egy tálcára sorakoztatjuk.
A sárgáját összetörjük,majd májkrémmel,és vajjal jó alaposan összekeverjük.Közben fűszerezzük.Só,bors és egy kevés mustár.
A fehérjékbe kiskanál segítségével óvatosan beletöltjük a krémet.Mi általában valamilyen majonézes salátaágyra /pl franciasali,vagy krumplisali/ fektetjük őket,úgy,hogy a krémes fele van lefelé.A tetejükre egy kis kocka pritamin paprikát,vagy paradicsomot teszünk díszítésnek.
Általában maradni szokott krémünk,azt kenyérre kenve szoktuk megenni.:)
Ne haragudj,hogy pontos arányokat nem tudtam írni,de mindig változó adagban készítjük.Viszont a krémet akárhogyan is készíted,nem tudod elrontani,mert látod,hogy mikor jó az állaga.
Nagyon sok féle variáció van a töltelékének /pl a sárgája csak majonézzel kikeverve/.
Vaj helyett a krémsajt nagyon okos gondolat!
Meg fogom próbálni.
Ahogy én szeretem:
A tojásokat megfőzöm, kettévágom. A sárgáját kiszedem.
A töltelék:
A tojások sárgája, kis apróra vágott vöröshagyma, jó sok petrezselyem, vaj, só, színes bors, kis mustár.
Ezt visszatöltjük a tojásokba. Ha marad töltelék, azokból csak simán gombócot csinálok.
A tetejét pirosarannyal, petrezselyemmel díszítem.
Kétféle verzió lehet:
Hideg: a megtöltött tojások tartármártás alapra kerülnek.
Meleg: az alap besamel mártás, és betolom az egész cuccot egy kicsit a sütőbe, hogy átmelegedjen.
Mindkét verziót vajas pirítóssal fogyasztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!