Heti, havi menü? Spórolás? Ötletek?
nálunk ez vált be:
hetente 1x egy nagyobb bevásárlás, amikor általában veszünk kicsivel több krumplit, sajtot, tejfölt, szalámit, valamilyen húst, tojást. általában van otthon olaj, liszt, cukor, stb mert ezeket havonta 1x vesszük meg kicsivel többet és akkor elég egy hónapra. szóval én variálni szoktam ezeket a hozzávalókat, max ezen kívül beugrok a boltba egy kenyérért vagy egy fajta alapanyagért ami épp kell (pl karfiol).
hétfő: borsóleves nokedlivel, krumplipaprikás
kedd: nálunk általában a levesből marad, így csak másodikat szoktam csinálni - bakonyi hússzelet nokedlivel, vagy krumpligombóccal
szerda: gulyásleves palacsintával
csütörtök: rakott krumpli
péntek: krumplileves kolbásszal tojással, bolognai spagetti vagy bolognai alapú töltött sült palacsinta vagy mexicoi csilis bab tortillában
szombat: húsleves ami megmarad vasárnapra is, rántott hús valamilyen körettel és a húslevesből maradt csirke megsütve + valamilyen sütemény amihez van otthon minden
vasárnap: rakott karfiol, vagy carbonara nokedlivel, vagy lecsó, mikor mivan
de ha esetleg megírod hogy milyen alapanyagokból szeretsz főzni, miket esztek inkább (tészta vagy hús) akkor szivesen írok gazdaságos recepteket amik finomak de laktatókat és változatosak.
kénytelen voltam én is kitalálni sokféle receptet, variálást a spórolás miatt.
pl kenyeret is én szoktam sokszor sütni, olcsón kijön és sokáig finom. meg van egy-két hozzávaló amiből többet veszel és rögtön tudod variálni, mint pl élesztő, tojás, krumpli. többet veszel belőlük és már egy-két hére meg is van a variálás. vagy pl én az akcókat is figyelem főleg husoknál és mikor nagyobb akciós hús van megveszem, feldarabolom többfelé és be a fagyóba.. így van hús is bőven..
Kedves utolsó, ez a menüsor nagyon tetszik :)
Mindenevők vagyunk, tészta, krumpli, hús, végül is bármi jöhet. Örülni fogok bárminek, amit írsz :) Vacsorára mit szoktál adni? Ami ebédről marad vagy hideget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!