Milyen a jó pizzatészta? Kell-e bele tojás?
Otthon szeretnénk pizzát sütni és van két receptünk egy egyszerü és egy kicsit bonyolultabb tojásos. Ha esetleg valakinek van jó receptje pizzatésztához, az írja le.
Köszönjük.
Nem. A legjobb pizzatészta a legegyszerűbb kenyértészta. Csak víz , só, liszt és élesztő. Minden bonyolítás csak ront rajta. Jamie Oliver is ezt az egyszerűt süti.
Úgy süsd, hogy olajozz meg egy alufóliát, és azt szórd meg egy kis búzadarával. Erre tedd a tésztát. Így nagyon finomra fog sülni.
"800 gr liszt
200 gr búzadara
1 csapott evőkanál finom tengeri só
2 x 7 gr szárított élesztő
1 ek barnacukor
650 ml langyos víz
Így használd a hozzávalókat:
Futtasd fel az élesztőt a cukros, langyos vízben, keverd össze a liszttel, búzadarával, sóval és gyúrd 10 percen keresztül. Lisztezd be a tészta tetejét és szobahőmérsékleten pihentesd 15 percen keresztül. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz, de Jamie javaslata ( magam is így csinálom), 6 pizza, akkor lesz jó a vastagsága.
Ha jól akarod ütemezni a munkát, 15 - 30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani a tésztát, csak árt neki, ha sokáig hagyod állni. Kb. fél centi vastagra nyújtsd, pakold meg a feltétekkel, de ne vidd túlzásba, Jamie szerint is a kevesebb sokszor több! 250 fokra előmelegített sütőben, alul süsd, kb. 7 - 10 percig. Az eredmény mennyei! "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!