Bögrés süti, stb. Mennyi az egy bögre? Hány dl?
A 2,5-re szavazok én is, legalábbis mindig azzal készítem.
Valóban az arányok betartása a lényeg.
Valamikor volt olyan recept is, hogy egy pohár joghurt, és azzal kell minden továbbit is mérni.Persze ma már a joghurtok féltucatnyi kiszerelésben vannak legalább.
Engem az zavar meg, amikor egy rész bögrében van megadva, más meg egy zacskó, egy adag, egy dl, stb.
Köszönöm!
Akkor az egy szarul leírt recept.
Keress másikat. :)
Rengeteg ilyen recept van. Nálunk magyaroknál nem, de talán az amcsik sokszor használnak bögrét (cup) együtt a kanálban, darabban megadott cuccokkal.
Ez egy szabványméret, illetve valószínűleg több, ahogy a mérföldek sem egyformák...
Megnéztem a mérőpoharamat, az pont 1 bögre méretű, 240ml (és kicsit több, mint 8 oz).
Remélem, ugyanezt a méretet használta a recept...
Azért fontos a bögre méret,mert a sütőpor mennyisége bögréhez van viszonyítva. Fél literes köcsöghöz ami 1 bögre lenne kevés az egy zacskó por.
Én a 2.5 dl-re szavazok.
Hivatalos adat: 237ml
Itt találsz leírást az összes konyhában használatos mértékegység közötti átváltásról: [link]
(...vagy használd a google keresőt, és írd be így: 1 cup in ml)
Azért nem jó önmagában azt kijelenteni, hogy mindegy, mekkora bögrét használsz, és csak az arányokat adja meg így, mert pl. a tojás darabra van, és az átlagos méretű tojáshoz nem mindegy, hogy 237ml-es a bögréd, vagy fél literes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!