Van valami könnyen és gyorsan elkészíthető desszertet? Tudtok mondani?
Muffin, vagy piskóta valamivel megkenve, vagy meggyet pottyogtatva bele.
Muffin: 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2-2 mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna, 2 egész tojás, kb 1 dl olaj, és annyi tej, hogy a nokedli tésztánál kicsit hígabb legyen. Ez az alaptészta. Tehetsz bele bármilyen ízesitést, csokit, vagy töltheted pudinggal, lekvárral, gyümölccsel. Ebből a mennyiségből 12 db lesz.
Piskótatészta: ahány tojás, annyi kanál cukor, ezt habosra kevered, annyi kanál lisztet teszel bele amennyi a cukor volt. Néhány tojást helyettesíthetsz 1 kanál vizzel. Egy nagyobbacska tepsihez 10 tojást, vagy 6 tojást és 4 kanál vizet szoktam venni.
Ne feledd, ha nem szilikonos formában sütöd, akkor zsírral, vagy vajjal ki kell kenni a tepsit.
10 perc alatt kész+hűtés:
babapiskótákat megforgatsz tejben, hogy megszívja magát, majd beleteszed abba, amiben tálalod majd a kész desszertet.
külön edényben elkészíted a pudingot, tej+Gála pudingpor, ezt nem kell főzi, csak összekeverni. mikor a puding kész, ráöntöd a babapiskótákra.
beteszed hűtőbe, hogy jól lehűljön.
kész.
a tetejére szórhatsz csokireszeléket, banánkarikákat.
nagyon finom, imádjuk.
3. vagyok. nemrég tettem fel kérdést itt a gyakorikérdéseken és nekem ajánlották még a 3perces sütit is: [link]
nagyon finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!