Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valami könnyen és gyorsan...

Van valami könnyen és gyorsan elkészíthető desszertet? Tudtok mondani?

Figyelt kérdés
és ha igen akk hogy csináljam?
2009. szept. 14. 16:27
 1/6 anonim válasza:
100%
Szia muffin az a leghmarabb elkészithető.Ha nem akarzs vele babrálni akkor elmész a boltba és veszel félkész port és nem kell hozzá sok hozzávalo csak 1 tojás és olaj amit hozzáraksz és kész is 20 perc alatt.
2009. szept. 14. 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Muffin, vagy piskóta valamivel megkenve, vagy meggyet pottyogtatva bele.

Muffin: 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2-2 mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna, 2 egész tojás, kb 1 dl olaj, és annyi tej, hogy a nokedli tésztánál kicsit hígabb legyen. Ez az alaptészta. Tehetsz bele bármilyen ízesitést, csokit, vagy töltheted pudinggal, lekvárral, gyümölccsel. Ebből a mennyiségből 12 db lesz.

Piskótatészta: ahány tojás, annyi kanál cukor, ezt habosra kevered, annyi kanál lisztet teszel bele amennyi a cukor volt. Néhány tojást helyettesíthetsz 1 kanál vizzel. Egy nagyobbacska tepsihez 10 tojást, vagy 6 tojást és 4 kanál vizet szoktam venni.

Ne feledd, ha nem szilikonos formában sütöd, akkor zsírral, vagy vajjal ki kell kenni a tepsit.

2009. szept. 14. 16:59
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

10 perc alatt kész+hűtés:

babapiskótákat megforgatsz tejben, hogy megszívja magát, majd beleteszed abba, amiben tálalod majd a kész desszertet.

külön edényben elkészíted a pudingot, tej+Gála pudingpor, ezt nem kell főzi, csak összekeverni. mikor a puding kész, ráöntöd a babapiskótákra.

beteszed hűtőbe, hogy jól lehűljön.

kész.

a tetejére szórhatsz csokireszeléket, banánkarikákat.

nagyon finom, imádjuk.

2009. szept. 14. 18:35
 4/6 A kérdező kommentje:
nyamm ezek mind finomak , majdnem mindet ki is próbáltam , köszönöm szépen :)
2009. szept. 28. 18:16
 5/6 anonim ***** válasza:
próbáld ki hidd el megéri kedvenc recept! Ha szereted a mákot. 15 dkg mákot felfőzöl kb 1,5-2 dl tejeben fakéjjal rummal ízesíted, 10 dkg cukrot, és 4 dkg lisztet raksz bele, majd hagyod kihűlni. 4 tojást kettéválasztasz a sárgája mehet a kihűlt mákmasszához a fehérjét kemény habbá vered. összekevered a habot a mákos cuccal, kivajazol üvegformát, vagy poharakat 3/4 megtöltöd és a mikróban kb 8-10 perc alatt megfő. Egy mákfelfújt lesz belőle. Öntetnek megy befőtt levét összekeverem csokipdingal amit nem kell főzni. 1 befőtt levéhez fél csomag pudinpor+ hozzá a megy és ezzel öntöd le a felfújtat, lehet egy kis tejszínhabot is nyomni rá. HMMMM IMÁDOM!
2009. szept. 29. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok. nemrég tettem fel kérdést itt a gyakorikérdéseken és nekem ajánlották még a 3perces sütit is: [link]

nagyon finom :)

2009. szept. 29. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!