Hogy kell kifőzni a NEM zacskós rizst?
???
Szerinted mi a különbség a zacskós és a nem zacskós rizs között? Mármint a zacskón kívül.
Ugyanúgy kell főzni mindkettőt.
Szerintem ne pirítsd meg, mert akkor olyan fura mellékíze lesz. Semmi szükség rá, nem attól nem fog összetapadni.
A rizsfőzés nagyon-nagyon egyszerű: amikor forr a sós (és nem nátrium glutamátos) víz, akkor beleöntöd a rizst, folyamatosan kevergeted, 1-2 perc múlva megkóstolod. Amikor már csak a közepe kemény (ez fajtától függően 2-10 percig tart, akkor zárd el alatta a gázt. Néhány percig még fedő alatt puhítod, majd hideg vízzel átöblíted, leszűröd és kész. Így soha nem fog összeragadni.
Úgy látom eltérnek a vélemények. Leírom az én rizsemet ami valami eszméletlenül finom:
A rizst soha nem mosom meg, mert ha megmosom akkor odaég a pirításnál, összeragad, csúnya lesz.
Egy fazékba öntök kevés olajat és amikor felforrósodott akkor 2 pohár rizset rakok bele (2-3 decis) és 5 percig pirítom. Ezután 4 pohár hideg vizet öntök rá (mindig duplaannyi vízzel öntöm fel, mint amennyi rizset raktam bele) gyorsan szórok bele 1 evőkanál delikátot és jó sok borsót. Egyszer mgekavarom (többször nem szabad!) teszek rá fedőt és hagyom hogy rotyogjon.
Amikor már annyira elfőtt a víz róla, hogy a rizs teteje "puffog", akkor lezárom a tüzet, leveszem a fedőt, rakok rá egy duplán áthajtott konyharuhát, és rárakom a fedőt. 20 percig úgy hagyom, hogy elpárolódjon a maradék víz.
Ezután megkavarom fakanállal és ISTENI LESZ a rizs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!