Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell kifőzni a NEM...

Hogy kell kifőzni a NEM zacskós rizst?

Figyelt kérdés
2009. szept. 13. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
3%

???

Szerinted mi a különbség a zacskós és a nem zacskós rizs között? Mármint a zacskón kívül.

Ugyanúgy kell főzni mindkettőt.

2009. szept. 13. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Én azt ajánlom, hogy kevés olajon pirítsd meg a rizst, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hagyd hogy felforrjon, tegyél bele sót/ételízesítőt és fedőzd le, halkítsd le alatta a gázt és pár perc múlva kavard meg, kóstold meg, hamar készen van. Ha már csak félkemény, akkor én el szoktam zárn alatta a gázt és teszek a fedőre egy nedves konyharuhát. A párában meg is puhul. Én nem szoktam csak simán kifőzni, mert íztelen lesz, pirítva sokkal finomabb!Próbáld ki!
2009. szept. 13. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Az utolsó válasz majdnem jó, de előtte a rízs tedd szűrőbe és jó alaposan mosd át, így tuti nem fog összetapadni. Ja , és 1 egység rízshez 2 egység víz kell.
2009. szept. 13. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :D
2009. szept. 13. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Én nem szoktam átmosni(lehet ezért megköveztek), mert szerintem pirítás előtt felesleges, hisz akkor nem pirul meg rendesen. Az én párolt rizsemnek párja nincs, nem tapad össze, nem "mammás".
2009. szept. 13. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ne pirítsd meg, mert akkor olyan fura mellékíze lesz. Semmi szükség rá, nem attól nem fog összetapadni.

A rizsfőzés nagyon-nagyon egyszerű: amikor forr a sós (és nem nátrium glutamátos) víz, akkor beleöntöd a rizst, folyamatosan kevergeted, 1-2 perc múlva megkóstolod. Amikor már csak a közepe kemény (ez fajtától függően 2-10 percig tart, akkor zárd el alatta a gázt. Néhány percig még fedő alatt puhítod, majd hideg vízzel átöblíted, leszűröd és kész. Így soha nem fog összeragadni.

2009. szept. 13. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Épp hogy a pirítástól lesz jó íze, mert ha csak vízben kifőzik, olyan mintha nem ennél semmit, mert hiába ízesíted bármivel, nem lesz íze neki!
2009. szept. 13. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
93%
Leírok egy sokadik fajta elkészítési módot. Olajon fél kiló rizst megpirítunk (eddig nálunk bevált, máshogy még nem próbáltam, de ez olyan megszokás már) közben 1 l vizbe valamilyen leveskockából teszünk 2-t (tyúlhúsleves, marhahúsleves ilysmiket szoktam belerakni), és felforraljuk. Ha felforrt, ráöntjük a rizsre, rátesszük a fedőt. Az elején néhányszor megkavarjuk (amíg el nem kezdenek dagadni a szemek). Addig főzzük, amíg az összes víz el nem fő. Utána pihen még egy kicsit a fedő alatt.
2009. szept. 13. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

Úgy látom eltérnek a vélemények. Leírom az én rizsemet ami valami eszméletlenül finom:


A rizst soha nem mosom meg, mert ha megmosom akkor odaég a pirításnál, összeragad, csúnya lesz.

Egy fazékba öntök kevés olajat és amikor felforrósodott akkor 2 pohár rizset rakok bele (2-3 decis) és 5 percig pirítom. Ezután 4 pohár hideg vizet öntök rá (mindig duplaannyi vízzel öntöm fel, mint amennyi rizset raktam bele) gyorsan szórok bele 1 evőkanál delikátot és jó sok borsót. Egyszer mgekavarom (többször nem szabad!) teszek rá fedőt és hagyom hogy rotyogjon.

Amikor már annyira elfőtt a víz róla, hogy a rizs teteje "puffog", akkor lezárom a tüzet, leveszem a fedőt, rakok rá egy duplán áthajtott konyharuhát, és rárakom a fedőt. 20 percig úgy hagyom, hogy elpárolódjon a maradék víz.


Ezután megkavarom fakanállal és ISTENI LESZ a rizs :)

2009. szept. 13. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
60%
egy serpenyőben pirítsd meg olajon a rizst, azután tedd egy mélyebb edénybe. öntsd fel egy kis vízzel, és fedd le, hogy a rizs magába tudja szívni, és hogy ne maradjon nyers, de ne végig hadd rajta a fedőt, úgy 10 perccel a vége előtt vedd le mert akkor meg tejberizs lesz belőle. ha úgylátod hogy fölszívta már a vizet, de még eléggé kemény(lehet kóstolgatni) akkor fokozatosan önts hozzá viozet, de csak keveset mindig! Körülbelül 40 perc alatt kész! :)
2009. dec. 9. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!