Mit főztök hétvégén? Valami gyors és finom kiadós ételrecept kéne, amit gyerekek is megesznek (szeretnek)!
tejszines csirkemellett sütök
(jénaiba lisztbe és fűszeres tojásba forgatott csikemellet teszek,rá reszelt sajt,fűszeres tejszin,megsütöm,hozzá kukoricás rizs)
Hozzánk a kereszt gyerekeink jönnek szombaton : Házi hamburgert csinálok nekik : Amit ők rakhatnak maguknak össze ,mindent feldarabolok és tálkákba rakom ,mert még kicsik 3 és 4 évesek: kirakom a szószokat hozzá és már rakhatják ösze maguknak. Jó móka szokott lenni ::
A zsemlét én sütöm hozzá :Ez a recept nagyon jó .
Én is csirkemellet gondoltam kivenni:
- vagy rizseshúsnak, vagy
- vadasan mint a marhát, (itt olvastam a héten, valaki ezt csinált belőle)
Persze csinálhatsz rántott májat is, könnyű, habosra kavart krumplipürével, cékla-salival.
Elébe egy kis húsleves grízgaluskával, zöldséggel, vagy húsgombóccal. Ezeket általában megeszik.
Utána pedig ha nem is torta, hanem apró-süti valami linzer tésztából, lekvárral, dióval stb.
Nálunk egyik nap palócleves lesz, utána pedig csirkecombfiléből "fehér" rizseshús, vagyis valami rizottóféle, sok zöldborsóval, vegyes zöldségkockákkal,almáspite.
Vasárnap töltöttpaprika, de inkább paradicsomos húsgombócnak mondanám, mert az ifjúság nem eszi meg a paprikát, így csak párat töltök meg. mellé főtt krumpli.
desszert, ananászkockás rizspuding ( pohárkrém )
szombaton lesz
paradicsomleves, pásztortarhonya kolbásszal, virslivel, füstölt tarjával, almáspite vaniliapudinggal
vasárnap
fahéjjas almaleves, sült csirkecombok fűszeres májas töltelékkel, kukoricás rizs, savanyúság
aprósütik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!