Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tepsis csirkemell hogyan?

Tepsis csirkemell hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretnek recepteket kapni csirkemell -et szeretnek mustaros sajtos tejfolos,curry-s v vmi erdekesseget ami nektek is bevallt es finom!

2013. márc. 6. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem ez ízlik többször csináltam már .. Igaz nem tepsiben kell megcsinálni ..

3-4 db közepes méretű csirkemell

1 doboz ananászkonzerv (lehet őszibarack is

3 dl főzőtejszín

1 pohár natúr joghurt

2 evőkanál currypor

ételízesítő

csipetnyi bors

2 evőkanál olívaolaj (helyette lehet vaj, vagy Rama, vagy Rama is vagy sima napraforgóolaj)

Elkészítés:

A csirkemellet ujjnyi vastagságú csíkokra szeletelem, majd kevés olajon (vajon) megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott ananászt, kevés ételízesítőt és a curryport. Amikor mindegyik pipi- és ananászdarab egyenletesen sárgás a currytől, jöhet a főzőtejszín, majd 8-10 perc múlva a joghurtot is belekavarom. Ha sűrűbb szósszal kedvelitek, akkor mielőtt a tejszínt hozzáadnátok, szórjátok meg a csirkét 1 evőkanál liszttel. Amikor már jól összeálltak az ízek, csipetnyi feketeborssal megszórom, és kukoricás-tojásos rizzsel tálalom. Nagyon hamar elkészül, nem lehet elrontani

2013. márc. 6. 11:47
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt csirkeszárnyhoz írja, de ez a mártás nagyon jó csirkemellre is!

2013. márc. 6. 11:50
 3/3 anonim ***** válasza:

A csirkemellet mustárral bekened és finoman sózod. lisztbe mártva kevés olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütöd.

átteszed egy jénaiba, amit kikentél olajjal vagy inkább vajjal.

csinálsz egy currys-tejfölös (én tejszínnel szoktam)keveréket és leöntöd vele a húsokat. lefóliázod és kb 20-25 percig sütöd.

utána leveszed a fóliát és bőven megszórod reszelt sajttal. még addig sütöd, míg a sajt rápirul.

Currys -mazsolás rizs nagyon passzol hozzá, de ezzel a fűszerrel csak óvatosan, mert elég karakteres. szeretni kell :)

2013. márc. 6. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!