Hogy süssem a muffint?
Szeretjük a muffint,gyors,könnyű és finom. Több receptem is van 180-200fokon 15-20percig sütni.Sütőt TILOS kinyitni,mert összeesik. Én mind ezt betartom színe,állaga,íze tökéletes. A problémám,hogy látom ahogy sül szépen felpúposodik a teteje,de mégis ha kiveszem a sütőből (NEM nyitogattam amíg készre nem sült) és mégis ha kihűlt lapos teteje lesz nem marad púpos...Mit tegyek,hogy púpos maradjon,mint mikor sütőben sül(légkeverésen)...
1,5 csomag sütőport kapott a mai recept szerint,meg jó félig tettem a masszából a papírba....
Előre is köszi a tippeket/tanácsokat.





röviden a recept:
20dkg cukrot 2db tojással 1csomag vaníliás cukorral habosra keverni,majd hozzáadni 20dkg puha vajat és 1 kis pohár tejfölt. Végül 20dkg liszt és 1.5 csomag sütőport összekeverni és a cukros masszához adni. Végül 1 egész tábla csokit feldarabolni és a masszába kavarni.
Végül muffin formába/papírba tenni és
180fokon sütni 20percig.
Kedves válasz adó,van olyan receptem is ahol kevesebb sütőpor kell bele-helyzet ugyan ez.-egyébként ebből a fent leírt adagból Nekem 32db muffin sült ki :) mindegy ízén -puhaságán nem változtatott semmit,csak minden muffin-nal így járok,hogy lelaposodik :(





Köszi a receptet, igy már kicsit más - azt nem tudhattam, hogy ez ennyire magy adag, igy a sütöpor mennyisége stimmel.
Amit megpróbálhatsz, hogy a höfokkal játszol - 5 fokkal magasabbra teszed (picit rövidebb ideig), ugyanennyivel alacsonyabbra (és hosszabb sütési idöt választasz), esetleg a csukorr sütöben hagyod sütés után.
Nem irtad, hogy milyen sütöd van, de nekem légkeveréssel lett jó, viszont ha anélkül süröd, akkor kb 20 fokkal magasabb hömérsékleten kell sütni.
Remélem, valamit tudsz hasznositani az ötletekböl. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!